jobban sikerült elosztani a kamarai területek feladatait

2020.09.11. 09:00

Hatékonyabbá vált szervezet

Kis Attila harmadik ciklusát kezdi meg az elnökségben, másodjára választották általános alelnökké, operatív feladatokat lát el.

Kőhalmi Kálmán

Fontos feladatot jelent számára a három tagozat közötti koordináció, a kapcsolattartás a szakképzés terén az oktatási intézményekkel, az egyetemmel. Szintén hozzá tartozik a különböző megbeszéléseken felmerült témák menedzselése. Ezt a területet lehetne megítélése szerint újabb elemekkel kiegészíteni, fejleszteni.

Az operatív tevékenysége során szorosan együttműködik a kamara munkatársaival. Három éve hosszú kiválasztási folyamat során vettek fel új munkatársakat távozók helyére, jobban sikerült elosztani a kamarai területek feladatait, a közben érkezett új feladatokat. Kis Attila úgy ítéli meg, ez a szervezetfejlesztés – amely együtt járt a munkatársak területekhez igazodó képzéseivel, tanfolyamaival – elérte célját. Azóta stabil, jól képzett munkaerő alkotja a kamara munkatársi gárdáját.

Kis Attila Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A hatékony működés minden területen követhető az egyes feladatokat jellemző, országos szinten a legjobbak közé sorolható statisztikai adatok alapján. A gazdálkodás, működés mindenben megfelel az előírásoknak, ezt az ellenőrzések, különböző vizsgálatok is igazolták. Az elmúlt ciklusban az összes szükséges szabályzat átdolgozásra vagy kidolgozásra került, hiszen több új jogszabály is előírt ilyet, hogy csak az adatkezelés területét említsük.

A szakértői testület kialakítását lehetne megítélése szerint hangsúlyosabbá tenni, különböző területekre olyan, akár külső szakembereket találni, akik saját területükön segíthetnek például egy tervezett jogszabály véleményezésében, gördülékenyebbé téve ezeket a folyamatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!