napenergia

2018.08.22. 07:10

Az energetika még mindig slágerszektor

A legújabb felmérések azt mutatják, hogy alapvetően nagyon gyorsan cserélődnek a cégek Magyarországon, de az irányban nagyok a különbségek ágazatonként.

duol

Fotó: pixabay

Mint ahogy az elmúlt években folyamatosan, 2018 második negyedévében is nagy volumenben zajlottak a cégalapítások és cégtörlések a cégvilágban. Az elmúlt évek egyik slágerszektora, az energetika volt, továbbra is kiemelkedőnek számít cégalapítási szempontból. Nyilvánvalóan a környezetvédelem és a technológiai fejlődés komoly hatással van az ágazatra. Azonban pont a magas tőke és technológiai igény miatt az ágazati szereplők jelentős része nagyvállalatnak számít hazai viszonylatban, mégis az látszik, hogy a kisebb vállalkozások is elszaporodóban vannak a területen. A szektorban a viszonylag alacsony cégszám gyors növekedést mutat. A cégszámnövekedést nemcsak a technológiai fejlődés indukálja, hanem a szektor szabályozására is viszszavezethető. Az elmúlt évek azt mutatták, hogy az ágazatban – elsősorban napenergiával kapcsolatban – csoportos cégalapítás zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!