Cukiság a köbön

2024.02.21. 16:00

Már jobban van a perkátai tűzben megperzselődött süni

Egy nagyon cuki felvétellel, egyben örömteli hírrel indulhatott a nap, köszönhetően a Sóstói Vadvédelmi Központ munkatársainak. Egy videóban mutatták meg, hogy Szú, a perkátai nádastűzben megperzselődött süni már sokkal jobban van, jó étvággyal habzsolja a neki való, tápláló "finomságokat".

Molnár Emese

Még február 10-én történt az ominózus eset Perkátán, amikor is kigyulladt és mintegy egy hektáron foltokban égett a nádas a Szent István utca közelében. A helyszínre riasztott dunaújvárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Két nappal később az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számolt be arról, hogy a még izzó, parázsló részek oltása közben bukkantak rá a lánglovagok egy összegömbölyödött sünre, akinek a tüskéi megégtek a tűzben. A riadt állatot magukhoz vették, a tűzoltólaktanyában Bogdán Péter tűzoltó őrmester a többiekkel együtt vízzel, élelemmel kínálta, ruhákból, falevélből kuckót készített neki. Így telt el az éjszaka, míg másnap, a szolgálatváltást követően Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok a kisfiával a székesfehérvári Sóstó Vadvédelmi Központba vitte a kis sünit.

 

Itt kiváló és elhivatott szakemberek keze közé került a kis állat, aki vélhetően a szárazabb, zsombékos részben telelt, amikor felcsaptak a lángok. Mint azt a központ közölte, szörnyű egy ilyen tűz, rengeteg élet veszik oda ilyenkor. A kis süni tüskéi alaposan megperzselődtek és deformálódtak, bőre szerencsére nem károsodott. Orra azonban kifejezetten megpirult. A megfelelő kezelések és többszöri kontroll után már evett és egy pihe-puha törölköző alatt pihenget. 

 

Február 21-én egy videót is közzétettek a megmentett állatról, amelyen látható, hogy milyen jó étvággyal eszi a táplálékát, és már az orra sem piros annyira. A központ azt írta, hogy a megmentőkkel közösen tavasszal visszaengedik természetes élőhelyére a már felépült sünit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában