Nyárfelező a kertben

2023.07.24. 13:00

Túl az ugrálóváron: igényesen és környezettudatosan buliztunk - képgalériával

Rácalmáson a nyári hónapok sem teltek eseménytelenül a múlt esztendőben, hiszen nagyszerű rendezvényeken szórakozhatott a lakosság a Millenniumi-parkban. A település önkormányzata idén sem hagyott fel jó szokásával.

Török Tímea

Igazi kuriózum volt: a Kackiás verklissel egész délután találkozhattak a résztvevők Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A helyi közművelődési szakemberek szervezésében ismét a tavalyihoz hasonló közösségi rendezvényt tartottak a nyár felénél. Innen kapta az esemény az elnevezését: Nyárfelező buli. Július 22-én délután a művelődési ház árnyas kertjében színes programokkal vártak mindenkit. 

– A szervezői koncepciónk alapja az volt, hogy azok számára se teljen igényes program nélkül el a nyár, akik idén nem jutnak el nyaralni, illetve a nyári időszakban sem maradjon a lakosság olyan közösségi programok nélkül, ahol van lehetőség a beszélgetésekre, találkozásokra. Ezért most is az egész család számára kellemes és érdekes elfoglaltságokat nyújtó elemeket építettünk be a Nyárfelező buliba. 

Ahogy egyre többen, mi is osztjuk azt a nézetet, miszerint a környezetünk jövőjéért mindannyian felelősek vagyunk, ezért ennek megfelelően választottuk ki a közreműködő szolgáltatókat és programokat is. Törekedtünk a környezetünk terhelésének csökkentésére, ezúttal teljesen műanyagmentes volt az esemény. Így például most nem volt ugrálóvár, helyette bajuszos élményjátékokkal, vagy bábszínház automatával szórakozhattak a legkisebbek és a helyszín dekorációi is saját készítésűek voltak – mondta el a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, Kundra Anikó. 
A Nyárfelező buli programjában 16 óra és 18 óra között a Duna Dog Center csapata tartott bemutatót kicsiknek és nagyoknak. Egész délután találkozhattak az érdeklődők a Kackiás verklissel. Ezen a szombaton Rácalmáson is mindenki által ismert dallamok csendültek fel ezen a különös hangszeren. A Tárkány Trió, Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész vezetésével 18 órakor lépett a közönség elé. Végül a buli záró koncertjét a Duo Soulmates zenekar adta. Így egy nagyszerű hangulatú, igényesen szórakoztató késő délutáni program részesei lehettek a résztvevők a Nyárfelező bulin. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában