Kisapostag

2023.06.01. 13:00

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

Az idősebbek talán még emlékeznek az esti TV műsorra, amelynek az Idősebbek is elkezdhetik címet adták a szerkesztők. A mozgásra ösztönző ötperces sportműsort gyermekként néztem ugyan, de sohasem tornáztam a Bérczi-Müller párossal. Nekem éppen elég volt a vízparton ugrálni egész nap, a haverokkal tengózni, vagy pingpongozni. Mire lámpagyújtásra hazaértem, már csak a fürdésre volt energiám. Bezzeg nagymamám, koros (talán annyi lehetett, mit én most…) létére naponta végezte a gyakorlatokat a tv előtt.

Kállai Félix

Fotó: LI

Idős, vagy fiatal, mindegy is, mindenkinek szüksége van a mozgásra, főleg a jelen kor statikus életvitelében. Mozgásra bírni magunkat nem könnyű feladat, de talán könnyebben megy, ha látjuk a szomszédunkat, a rokonainkat, és a falubelieket megindulni a focipálya felé. Így volt ez Kisapostagon, ahol az országos akcióhoz csatlakozva május utolsó napján közös mozgásra hívták a település lakóit. Nem volt nagy elvárás, könnyed sportolást kell végezni 15 percig. Mindenki annyit, csak amennyit bír. Nordic walking, tollasozás, kocogás, fejenállás, focizás, ugrándozás, ki mit szeret. 17 órától 19 óráig várták a falubelieket a Magyar Szabadidősport Szövetség által életre hívott programra, a Kihívás Napjára, melyen tényleg minden korosztály képviseltette magát. Két megszervezett program volt, egy jóga és egy zumba, ehhez csatlakozhattak a programra látogatók, de spontán létrejött csoportok is mozogtak együtt. 

 

A jógát Kádár Mónika, a zumbát Délczeg Zsófi tartotta. Ehhez csatlakozott Barkóczi Veronika is, aki ugyan mozgásában korlátozva van, de a rollátora segítségével megpróbálta a gyakorlatokat elvégezni. Röviden megszólítottuk.

Barkóczi Veronika

- Bár minden gyakorlatot nem tudtam megcsinálni, de mozogtam én is a lehetőségemhez képest. Egy kis zumba, egy kis séta… A táncnál ugyan csak jobbra és balra tudtam lépkedni, de a nagy hangfalból szólt a zene, ez erőt adott nekem. A fiúk labdát passzolgattak, többen sétáltak és futottak is. Nagyon motiváló és jó hangulatú volt az egész program. Én ugyan elfáradtam, de jól éreztem magam.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában