Főzőversenyes

2023.05.01. 20:00

Tavaszköszöntő pörköltparádé és majális volt Baracson

HL

Nem vártak május elsejéig a baracsiak, már április 30-án, vasárnap ünnepi asztalhoz ültették a falut egy kiváló hangulatú pörköltversennyel egybekötött tavaszköszöntő majális keretén belül. A jó falatok mellé kitűnő itókákat, süteményeket is kóstolhattunk. Nem utolsósorban színes, vidám programokon mókázhattunk, szórakozhattunk. A kora délutáni bográcsozásnál éppen krumplipucolás közben értük tetten Várai Róbertet, Baracs polgármesterét, aki az önkormányzati sátornál serénykedett az alapanyagok előkészítésében. A programról – az ujj elvágásának veszélye árnyékában – kérdeztük.

– A régi hagyományokat kívántuk folytatni, hiszen hasonló rendezvény már volt korábban. A valamikori civil napot alakítottuk át pörköltparádévá. Az önkormányzat szervezésében most először került sor erre a rendezvényre. Egy kicsit átcsúsztunk áprilisra, de ez semmit sem von le a programok értékéből. Célunk volt egy kicsit bevonni olyanokat is, akik nem annyira aktívak a közösségi rendezvényeink látogatásában. Ezért kibővítettük az eddig civil szervezetekre alapuló szórakozási lehetőségünket az egyéni emberek által is látogatható, szélesebb formára. Jöjjenek ide és csatlakozzanak hozzánk! 

– Akár jószomszédi viszony ápolásának is nevezhetjük?

– Ez egy abszolút majális jellegű összejövetel, ahol közös dolgainkat is megbeszélhetjük. Mindenről kötetlen formában diskurálhatunk, legyen az nagy, vagy kis politika, családi, közösségi élet vagy a már említett szomszédi kapcsolatok – mondta Várai Róbert. 

A polgármesterrel folytatott beszélgetés után körbe is néztünk a rendezvényen, megszemléltük, mivel üthették el az idejüket majális alkalmával a baracsiak. Ilyen rendezvényeken természetesen megtalálható számos gyermekprogram, ez itt is így volt, játszóház, kreatív foglalkoztató, ugrálóvár és egyéb ügyességi alkalmatosság várta a gyermekeket. Nagy érdeklődés övezte a különböző sorversenyeket, játékokat. Kiosztották a főzőverseny győzteseinek járó díjakat, amelyben első helyen végzett a Kovács-Suli csapat szarvaspörkölttel. Második lett a Vígh-Dervonics társulat vaddisznópörkölttel és harmadikként futott be a helyi tűzoltók, polgárőrök együttese a felálláshoz hűen vegyes pörkölttel. Összesen tizenkilenc csapat állt az üstök, bográcsok mellé. Jó hangulatú esti koncerttel befejeződött be a baracsiak majálisa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában