Életmód

2023.01.09. 17:00

A kozmetikus szerint

Télen különösen fontos a kéz megfelelő ápolása Fotó: MW-archív

Száraz, hűvös időben különösen fontos bőrünk védelme, ápolása. Palkó-Keresztes Virág mesterkozmetikus, fodrász, szakoktató a paraffin-kezelés rejtelmeibe avatja be olvasóinkat. – A paraffin viasz fehér, színtelen, szagtalan, szilárd állagú anyag, amely meleg hatására megolvad. Alkalmazhatjuk kézen, lábon egyaránt. A paraffint először a gyógyászatban, illetve fizikoterápiás terápia során alkalmazták ízületi, izombántalmak, valamint gyulladások kezelésére – emelte ki a mester. 

A szépségiparban szintén felfedezték jótékony hatását, hiszen a paraffin nagy előnye, hogy rendkívül jó hőtartó képességgel rendelkezik. Ezt a tulajdonságát más gyógynövényekkel, aromákkal egészítik ki, így például teafa hozzáadásával még nyugtatóbb hatást lehet elérni vele. A paraffin fokozza, serkenti a vérkeringést, így lehetővé teszi, hogy a hidratáló krémek hamarabb felszívódjanak a kezelt területen. A paraffinos kezelés hatására a durva, száraz bőr bársonyosan selymes tapintású lesz, rugalmasabbá válik. A körömágy feltöltődik, a körmök töredezettsége eltűnik már az első alkalom után. 

– A kúra lényege a bőr hidratálása, regenerálása. A paraffinos kéz- és lábápolás pozitív hatása elsősorban abból adódik, hogy a kellemesen meleg kozmetikai paraffin pakolás alatt a hidratáló krémek hatóanyagai a bőr alsó rétegeibe hatolnak, így a sejtek működését segítik. Ezzel a bőr öregedését lehet késleltetni. A paraffinkezelés az ápoló anyagok, gyógykrémek bejuttatását segíti elő, mivel a meleg hatására a pórusok kitágulnak és ezáltal jobb lesz a felszívódás, fokozódik a vérkeringés, elősegíti a bőr belülről való épülését. Mindenkinek ajánlott, hiszen a kéz bőrét folyamatosan érik káros környezeti hatások, vegyszerek, szennyeződések, por. Különösen a téli hideg napokon fontos a kéz, védelme. Az állandó hideg, a szél, a gyakori vízbe nyúlkálás, a száraz levegő, az erős napfény, a szappanok, a tisztítószerek, egyes kozmetikumok a legnagyobb ellenségei ennek a finom bőrnek. 
– A házimunka, a papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, az előrehaladott életkor, amikor a bőr elvékonyodik, kiszárad, kireped, érzékeny lesz, óhajtja a paraffinos kényeztetést. 
(Forrás: teol.hu) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában