Gazdag és felettébb színvonalas program

2022.09.22. 16:00

Szüreti mulatság lesz operett-ráhangolódással

Dunaföldvár - A szép hagyománnyal bíró szüreti fesztivál ezen a héten pénteken kezdődik és vasárnap hajnalig kínál változatos szórakozási lehetőségeket a helyieknek és az odalátogatóknak. Az esemény központi helyszíne a város piactere lesz.

Balogh Tamás

A néptáncosok előadásában idén is gyönyörködhetünk Fotó: Balogh Tamás

Szeptember 23-án, pénteken a kisszínpadon például 18 órakor operett-sztárparádéval kezdődik a műsorsorozat. A Pesti Művész Színház kiválóságai, Fogarassy Bernadett, Egyházi Géza, Bodrogi Attila, Tunyogi Bernadett, Egri László, Zalai Lídia lép fel, és táncosokkal, zenekarral kiegészülve, garantáltan emlékezetes produkcióval örvendeztetik meg a közönséget. Pénteken 22 órától DJ Fekete Gábor zenei válogatását élvezhetik a résztvevők. 
A nagyszínpadon ugyanezen a napon 20 órakor indul a Zenevonat. A produkciót már hosszú ideje nagy sikerrel viszi az Abrakazabra Zenekar, amely remekül szolgálja ki az LGT két zseniális sztárját, Karácsony Jánost és Solti Jánost, valamint a velük fellépő szólistákat. Természetesen elsősorban a legendás zenekar dalait énekelheti a közönség a színpadon lévőkkel együtt. A Bor utcában pedig remek helyi borokat és a fesztiválhoz illő ételeket fogyaszthatnak az ínyencek mindkét napon. 

Szeptember 24-én, szombaton a várban lévő ispánházban 11 órától bonyolítják le a földvári polgármesterek találkozóját. A piactéren Bor utca, kirakodóvásár, virtuális szimulátor és büfé várja a vendégeket. Kora délelőtt gyújtanak tüzet a Szüret ízei főzőverseny indulói, hogy aztán a finomságokat a zsűri elé vigyék – eredményt 13 órakor hirdetnek. A téren 10 és 17 óra között ingyenes gyermekprogrammal várják a kicsiket. 14 órakor kezdődik a várost körbejáró szüreti felvonulás, a táncosok a Béke téren és a Sárga Pincés gödörben tértáncot mutatnak be. A Burgundiában (a Piac tértől fölfelé) 15 órától nyitott pincék várják a borkóstolókat. 
A nagyszínpadon 15 órakor a Rázene Városi Fúvószenekar lép fel, majd 15.40-től a Löfan Mazsorettjeinek show-műsorát csodálhatják meg a résztvevők. 19 órakor a sztárelőadó, a Wellhello koncertezik Dunaföldváron. A kisszínpadon 17 órakor kezdődik a néptáncgála, 21 órakor pedig a Retroleum zenekar utcabálja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában