Dunaújváros

2022.08.04. 18:00

Így készülnek a szervezők a Parázs Varázsra, ünnepre

Szabó Szabolcs

Archív fotó

Szerdán délelőtt sajtónyilvános bejárást tartott az idei Parázs Varázs helyszínén, a Szalki-szigeten Barta Endre alpolgármester és a rendezvény lebonyolításával-szervezésével megbízott Euro­show Kft. ügyvezetője, Petőné Parádi Judit. 

Sportprogramok, vidámpark is várja majd a polgárokat

Barta Endre elmondta, a tervezés során végig arra törekedtek, hogy a lehető legjobban kiszolgálhassák a Parázs Varázs, a Szent István-napi ünnep közönségét. A Majka-koncert végett várható megnövekedett érdeklődés miatt kibővítették a fogadóteret, így hét­ezer embert tudnak majd fogadni augusztus 20-án a területen. 
– Közel 2000 autót tudunk majd elhelyezni, ám mindenkit arra kérnék, aki teheti, gyalog vagy a folyamatosan működő közösségi közlekedéssel (a 24-es autóbuszjárattal) közelítse majd meg a helyszínt. A 24-es számú buszjárat egyébként már augusztus 19-től jár, augusztus 20-án pedig sűrített járatszámmal működik majd. A Majka-koncert után lesz egy lézershow, az utolsó busz ez után indul majd a Szalki-szigeti megállóhelyről. A Parázs Varázsra a főző csapatok már délelőtt bepakolhatnak, a közös tűzgyújtás pedig 12 órakor lesz. 
Az Euroshow Kft. részéről Pető Judit elmondta, ezzel párhuzamosan a nap során gyermek- és közösségi programok sokasága várja majd az érdeklődőket a szigeten. 
Visszatérve a Parázs Varázs lényegére, a sütögetésre: még várják a csapatok, főzőbrigádok jelentkezését a parazsvarazs.com oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában