közösségi nap

2021.08.16. 07:00

Sikeres adománygyűjtés volt két városi helyszínen is

A FÁDA, azaz a Felelős Állattartásért Dunaújváros szombaton ismét adománygyűjtő napot szervezett a Piac téren, csakúgy mint A Szurkolók az Állatokért Csapat a külső Park Centerben. Mindkét gyűjtés sikeres volt, az emberek adakozási kedvével ezúttal sem volt probléma, még a nagy hőség sem tudta érdektelenségbe fullasztani a nemes kezdeményezéseket.

Brousil Csaba

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

A „fádásoknak” mint megírtuk, nagy szükségük van a támogatásokra, hiszen százegy éhes, mentett szájat kell etetniük minden nap, ami nagy kihívást jelent a számukra. Így minden lehetőséget megragadnak, hogy finom falatokat és hasznos dolgokat gyűjtsenek az állatok javára. Szombat délután az adománygyűjtő akció végén a helyszínen jártunk, ahol szinte bőségszarut láthattunk. Megtudtuk, hogy nagyságrendileg két hétre elegendő élelem gyűlt össze az állatoknak a gyűjtés során. Sokan voltak, akik készpénzzel járultak hozzá a jó ügyhöz. A szervezők sikeresnek értékelték a napot, és elmondták, hogy nem is olyan sokára újabb gyűjtési napot szerveznek majd.

A másik csoport A Szurkolók az Állatokért Csapata szintén sikeres napról számolt be lapunknak. Ők Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület (DÁV) és a Bull Types Rescue menhelyek számára gyűjtöttek, s közben saját standdal is érkeztek. Munkatársaiktól megtudtuk, hogy a koronavírus elleni intézkedések az „ellátottjaik” életét is megnehezítették, így külön öröm, hogy szombaton nagyon sok adomány érkezett hozzájuk. Az is elhangzott, hogy az emberek tudtak az eseményről és felkészülve érkeztek: megkérdezték, mire van a legnagyobb szükség, azt beszerezték a szomszédos állatos boltban, és leadták a gyűjtőponton. Készpénzes adományok ide is érkeztek. A Szurkolók az Állatokért Csapat pedig a saját termékeit árulta, és így tett szert támogatásra, amelyből az állatok mentését finanszírozzák és segítik a környékbeli menhelyek működését.

Mint azt megírtuk, a DÁV-nak korábban több sikeres akciója volt, tavaly több mint ötven állatot mentettek meg, és a legtöbbnek gazdát is találtak. Ez ezúttal is működött, volt olyan állat, amely az adománynapon talált gazdára.

A szervezők szisztematikusan osztják szét az összegyűlt tárgyi adományokat a DÁV és a Bull Types Rescue között. Fontos kiemelni, hogy az ilyen adománynapokon összegyűlt javak az ellátott és gondozott állatok javát szolgálják és nem a szervezőkét.

A koronavírus miatti több hónapos zárlat nem tette lehetővé az ilyen nyilvános, kitelepülős napok megrendezését, ezért legkésőbb október elején újra megszervezik ezt a gyűjtést, mert van mit bepótolni ezen a téren is.

Végezetül: ahogy mi láttuk, az emberek adakozó kedvére egyáltalán nem lehetett panasz. Nyilván mindig mindenből lehetne több, de a száraz táp és konzerves eledelek halmát elnézve azt kell mondjuk, hogy a városlakók közül nem kevesen álltak e nemes kezdeményezések mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában