visszatekintő

2020.12.26. 19:00

Mit ajándékoztunk 50 éve Dunaújvárosban?

A Vasmű útra néző Kisker üzlet, a kiállítási termében sokféle termék közül választhatott az, aki ajándékot keresett.

Kállai Félix

Fotó: jakd.hu

A játékok között válogatva magyar, orosz és (vélhetően kelet-) német babákat árultak. Ugyanez vonatkozik a textil mackókra, kutyákra és cicákra is. Akkor még nem volt divat a rózsaszín unikornis. A korabeli újság szerint a tradicionális hintaló mellett megjelent a hintacsacsi is. Választékban nem volt hiány az importból származó elemes játékok terén sem.

A kiállítási terem 1.75 millió forint értékben kínálta a termékeit. Az olcsó magyar áruk mellett az angol, francia, osztrák, olasz, egyiptomi, sőt japán divattermékek is megjelentek. Az olasz pizsamák terylén anyagból készültek. A női fehérneműk között megjelentek a fekete, sárga, piros, zöld és enciánkék színben pompázók is.

A kozmetikai készítményeknél az olcsó magyar termékek mellett a nagy világcégek drága csomagjait is lehetett választani. Dior, Chanel, Max Factor, mind az igényes, kitömött bukszával érkező vásárlóra várt.

A Dunaújvárosi Hírlap megjegyzi, hogy a modern műanyag termékeknek hála, az ajándékok még sosem látott, igényes, magát kellető csomagolásba kerülnek. Mindez üzleti fogásnak is jó és a szépérzéknek is kellemes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában