Kulcs

2020.10.01. 08:00

Most is érvényes: „idősebbek is elkezdhetik”

Bizonyára kedves olvasóink közül is sokan emlékeznek még a jól ismert szlogenre és a főcímzenére, amivel annak idején, estéről estére tornázni csábították a tévékészülékek előtt ülő nézőket.

Török Tímea

Várnai Erzsébet, ahogy a képen is láthatják, minden nap mozog egy kicsit, ha teheti

Fotó: Török Tímea

A Magyar Televízió egyik legnézettebb műsora volt annak idején a TV-torna, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy nem kevesebb, mint tizenöt évig ment adásban, 1975-től egészen 1989-ig tornázhattunk a televízióban látott gyakorlatok alapján. Az egészségre nevelő műsor alap­ötlete nagyon egyszerű volt, minden nap öt perc tornagyakorlatot mutattak be, amiket bárki könnyűszerrel utánozhatott otthon a képernyők előtt is. Sokan vannak még abból a generációból, akik a kultikus műsor üzenetét most is fontosnak tarják: „hogy egy kis mozgás mindenkinek kell” – ezért az egészségük megőrzése érdekében naponta tornáznak. Sőt most, hogy már sokan nyugdíjasok az egykori nézők közül, a mindennapi munkavégzés megszűnése óta talán még fontosabb, hogy jó kondícióban tartsák testüket.

Várnai Erzsébet, ahogy a képen is láthatják, minden nap mozog egy kicsit, ha teheti
Fotó: Török Tímea

Így például Kulcson nemrégiben örömmel konstatáltuk, hogy az új játszótér szomszédságában létesített fitneszparkot bizony az idősebb generáció tagjai is szívesen látogatják, bizonyítva ezzel, hogy „nem csak a húszéveseké a világ”. Itt találkoztunk a minap Hídvégi Jánossal és párjával, Várnai Erzsébettel, akik szinte naponta látogatnak ki ide tornázni. Elmondásuk szerint az ép test és az ép lélek összetartozik. Ezért szerintük nagyon jó ötlet a szabadtéri fitnesz­parkok létesítése, mert bárki sportolhat a jó levegőn helyben anélkül, hogy a településről kimozdulna, vagy drága kondibérletet kellene vásárolnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában