Szent-Györgyi Albert születésnapján

2020.08.06. 18:00

Helytállási különdíj

Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal 2017-ben létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

duol.hu

dr. Máté Ágnes

Fotó: pantaleon

A hét közönségdíjról a páciensek, a két szakmai különdíjról pedig szakmai zsűri dönt.

A váratlanul jött, és az egész világot megbénító vírushelyzet egy Helytállási különdíj létrehozására is ösztönözte a díj alapítóit. A rendhagyó elismerésre a járvány idején is aktívan dolgozó orvosokat lehet jelölni, közülük pedig a zsűri választja ki a díjazottat. Véget ért a jelölés, a felterjesztettek között van dr. Máté Ágnes a sürgősségi osztályunk osztályvezető főorvosa.

„Helytállás különdíjat a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány szeretné köszönetét kifejezni a járvány idején a közegészségügyben dolgozó és helytálló orvosoknak, akik az elmúlt hónapokban fáradhatatlanul, magas szintű szakmai tudással és maximális humanitárius hozzáállással viseltettek betegeik iránt.”

Az elismerések átadásnak nemcsak a helyszíne, hanem az időpontja is emblematikus lesz, hiszen a díjakat szeptember 16-án, Szent-Györgyi Albert születésnapján – amely egyben a C-vitamin világnapja is – vehetik majd át a legjobbak.

Az év Helytállás különdíjának nyertesét a zsűri, két kiváló és szakmailag elismert orvos, prof. dr. Klivényi Péter egyetemi tanár, az MTA doktora (Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Neurológiai Klinika) és dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje, valamint a humanitárius oldalról a közkedvelt műsorvezető, producer, főiskolai tanár, Máté Krisztina választja ki.

A díjátadó ünnepségen 2020. szeptember 16-án, reményeink szerint dr. Máté Ágnes osztályvezető főorvos veheti majd át a Helytállási különdíjat. – Írja Szent Pantaleon Kórház honlapja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában