ANALÍZIS

2020.06.21. 09:00

Olvasson az emberi arc mimikájából!

Akár hiszi, akár nem, a tükörbe nézve is kiderítheti, ha valamelyik szerve nem működik tökéletesen.

mw

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

Szem és szemöldök

A természetes szemöldök a hormonháztartásról árulkodik. Ha a külső széle megritkult, kihullott, akkor pajzsmirigy- alulműködésre lehet gyanakodni. A nagyon vékony szemöldök ösztrogénhiányra utalhat. Ha pedig reggelenként gyakran duzzadt a felső szemhéj, akkor az esetleges szívproblémák kivizsgálása érdekében érdemes felkeresni az orvost. A bal szem egyébként a bal, a jobb pedig a jobb vese állapotát tükrözi.

Orr

Az orrcsúcson megjelenő apró, látható erecskék gyomorproblémákat sejtetnek. Az orrcimpák pirosságának légúti betegség lehet az oka, ha pedig meg is vannak duzzadva, akkor a tüdő nem tud ideálisan működni. Homlok A szemöldökök között megjelenő ráncok, melyek nem a természetes öregedési folyamat miatt keletkeznek, a máj túlterheltségére utalnak. Minél mélyebbek és hosszabbak, annál több figyelmet kell fordítani a méregtelenítésre, illetve a zsírban szegény táplálkozásra.

Száj

A felső ajak közepe feletti rész a gyomor „tükörképe”. Az ajkak szegletében található területek pedig a petefészkek állapotáról vallanak. Gyakran szenved szorulástól? Ha igen, figyelje meg, nem jelentkezik- e gyakran duzzanat az alsó ajkán. Ez azt jelzi, hogy nincs minden rendben az emésztésével. A túl színtelen száj arra utal, hogy a vérkeringése nem ideális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában