NÖVELJÜK ÉLETTARTAMUKAT!

2020.04.19. 09:00

Langyos vízzel a vágott virágaink frissességért

Egy gyönyörű, színes virágcsokor mindig remek ajándék. Egy kis odafigyeléssel könnyedén meghosszabbíthatjuk vágott virágaink élettartamát.

Héjj Vivien/FMH

Forrás: Shutterstock

Az első, és talán legfontosabb szabály, hogy megtaláljuk a virágok számára ideális helyet. Ügyeljünk arra, hogy ne tegyük ki a növényeinket közvetlen, erős napfénynek, mert ennek hatására gyorsabban elkezdenek hervadni a színesen pompázó virágok.

Lehetőség szerint egy árnyékosabb, hűvösebb részen helyezzük el a csokrunkat.

A megfelelő méretű váza kiválasztása is lényeges szempont, hiszen ha nincs elegendő helye a virágok szárainak, könnyedén összenyomódhatnak, ami meggátolja a víz felvételének lehetőségét. Talán kevesen gondolták, de a langyos víztől tovább frissek maradnak a vágott virágok, ugyanis minél kisebb a különbség a szoba és a víz hőmérséklete között, annál jobban érzik magukat a növényeink.

Vágjunk vissza körülbelül 3 centimétert a virágok száraiból, ezáltal könnyebben fel tudják venni a vizet. Egyenesen vagy ferdén is vághatjuk, lényeg, hogy a művelethez mindenképp tiszta és éles szerszámot használjunk.

Növényeink vízéhez adhatunk tápoldatot, ami szintén segíti a frissesség fenntartását, ám ilyenkor is érdemes 2-3 naponta vizet cserélni. Sima csapvíz esetén ennél gyakrabban ajánlott friss vizet adni a virágainknak, így még tovább gyönyörködhetünk bennük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában