végrehajtandó börtönbüntetés

2020.03.26. 11:00

Levágta a számzárat, nem vette számba a bezárást!

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt jutta el a szerkesztőségünkbe:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített lopás vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a más ügyben letartóztatásban lévő férfival szemben, aki 2019. november 18-án egy dunaújvárosi fürdő elől lakatlevágás módszerével eltulajdonította a sértett kerékpárját.

A vádlott a déli órákban a kerékpártárolóban számkódos lakattal lezárt állapotban elhelyezett 45.000,-Ft értékű kerékpárt a lakat levágásával eltulajdonította. A férfi azért, hogy a kerékpárt eladja, még aznap bevitte a zálogházba, azonban annak tulajdonosa, – akinél a sértett előzőleg már érdeklődött eltulajdonított kerékpárja felől – értesítette a rendőrséget, mire a vádlott a kerékpárt hátrahagyva elment az üzletből.

A kerékpár lefoglalásával és a sértettnek történő kiadásával a lopással okozott kár megtérült.

Az ügyészség vádiratában, a korábban hasonló bűncselekmény miatt többször elítélt terhelttel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában