más most a kereslet

2020.03.29. 13:00

A kenyerek, amit most sokan lefagyasztanak

A kenyér a legalapvetőbb élelmiszer, minden időben, minden nehéz helyzetben kulcskérdés volt, hogy lehet-e kapni kenyeret avagy sem.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Enikő

A koronavírus-járvány miatt olykor pánikszerűen vásárolnak az emberek, egészen kirívó esetekről is hallani, például, hogy egy kis faluban egy személy gyakorlatilag egymaga felvásárolta a bolt készletét. Dunaújvárosban is sok a hiánycikk, mindenki gyűjt, tölti fel a spájzot, a fagyasztót. Vannak olyan magán-élelmiszerboltok, ahonnan huszonöt kilós zsákokban vásárolják a lisztet az emberek, az élesztő pedig napok óta hiánycikk. (A mértéktelen vásárlás miatt vannak üzletláncok, ahol korlátozták az egy személy által megvásárolható termékek mennyiségét.)

De visszatérve a kenyérre és a péksüteményekre. Több üzletben, elsősorban pékségben érdeklődtünk afelől, mennyire esett vissza, vagy nőtt meg a forgalom, megváltoztak-e a vásárlási szokások. Némi eltéréssel hasonló válaszokat kaptunk.

Abban egység volt, hogy a péksütemény forgalma visszaesett, de a kenyéré nőtt. Azonban abban már különböztek az üzletek, hogy nőtt-e a forgalom, vagy sem. A nagyobb üzleteknél az a jellemző, hogy nőtt, a kisebbeknél, főleg ott, ahol tartják magukat ahhoz, hogy csak annyi vásárló tartózkodhat a boltban, amennyit egyszerre ki tudnak szolgálni, ott csökkent.

Arra a kérdésünkre, mit lehet csinálni egy nagyobb tételben vásárolt kenyérrel, egyszerű választ kaptunk: lefagyasztják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában