autóbuszvezető OKJ-s szakma

2020.02.25. 12:00

Gyermekkori álom teljesült mostanra

Nem volt éppen hétköznapi a mostani bizonyítványosztás a Bánkiban, ugyanis Péli András, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese is sikeresen megszerezte az autóbuszvezető OKJ-s szakmát, és át is vehette az erről szóló bizonyítványokat Pocsainé Varga Veronika főigazgató kezéből.

Balla Tibor

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az immár sofőrként is aposztrofálható tanár, felelősségteljes vezető beosztású szakember elmondta, gyermekkori álma teljesült ezzel, ugyanis már egészen fiatalon leste az autóbuszokat, teherautókat, kamionokat vágyakozva. A gyerekeknek ez gyakori álma. Ő azonban – hiába telt el közben sok-sok év – meg is valósította ezt az álmot.

Péli András, a DSZC főigazgató- helyettese
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Péli András nem szeret utasként utazni a járműben, nagyon szeret vezetni, így nem csoda, ha úgy érezte, ki kell használnia a Bánkiban indított képzéssel nyíló lehetőséget, és megszerezte a szükséges képesítést, a teherautó után az autóbuszra is. Mint mondta, elég nagy váltás a személyautóhoz, de még a kilenc személyes mikrobuszhoz képest is mind az autóbusz, mind a teherautó, teljesen másként viselkedik. Jóval nagyobb a méret, jóval nagyobb a tömeg, amit mozgatni kell, és persze jóval nagyobb a felelősség is. Már csak az a kérdés, látjuk-e majd a centrum buszát vezetni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában