óvárosi kulinária

2019.12.10. 15:00

Szoros verseny az ízek kavalkádjában

A X. Pentelei Kolbászfesztivál eredményei – nagyon nehéz helyzetben volt a zsűri

duol.hu

A bronzérmes DPASE női csapata

Fotó: amatőr felvétel

Dunaújváros

A X. Pentelei Kolbászfesztiválra 17 csapat nevezését fogadták el a szervezők. Megjegyezhető, hogy a városkörnyéki települések is nagy kedvvel neveztek a rendezvényre.

Kulcsról a polgármester, Jobb Gyula vezette a csapatot, Kisapostagról pedig az alpolgármester, Verrasztó Sándor volt a csapatvezető. A következő eredmények születtek.

A kolbászverseny végeredménye:

Első lett a pentelei iskola csapata, vezetője Sass Imre oktatásvezető. Második helyen a Kulcs csapata végzett, vezetője Jobb Gyula polgármester. A bronzérmes a DPASE női labdarúgócsapata lett, vezetője Vígh György.

A bronzérmes DPASE női csapata
Fotó: amatőr felvétel

Mezőföld bajnoka címet Kulcs együttese nyerte, Jobb Gyula polgármester vezetésével. A második helyezett a Perkáta Megtömlek elnevezésű csapata lett, vezetője Hajdú László. A harmadik helyet pedig a Nagykarácsony Testvértelepülésért Egyesülete foglalta el Szekeres Béláné vezetésével.

Különdíjban részesültek: ­Bean Team, Schwacebarth Zoltán paprikás kolbásza. Kulcs , Jobb Gyula polgármester. Béláim nevű csapat Berzai Róbert vezetésével és pentelei fokhagymás ízesítésével. Táborállás csapata Orosz Csaba vezetésével harmonikus ízes kolbásza.

A versenyben legnehezebb dolga talán a zsűrinek volt. (Vezetője Szabó Zsolt Róbert, tagjai Barta Endre alpolgármester, Farkas Lajos múzeumigazgató, Tóth László, a Dunaferr egykori vezérigazgatója, Bartalos Norbert pentelei vállalkozó, Horváth István testnevelőtanár). A „versenykolbászok” között nagyon kis különbség döntött a díjak odaítélésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában