Dunaújváros tizenegy tagóvodájának rajzai az őszről

2019.09.24. 11:30

Apró kezek nagy művei az aszfalton

A Dunaújvárosi Óvoda tizenkét tagóvodájából tizenegy csapat mutatta meg kreativitását hétfőn délelőtt a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán rendezett aszfaltrajzversenyen.

Tóth Alexandra

20190923 Dunaújváros Aszfaltrajzverseny a Petőfi iskolában Lassingleitner Fruzsina Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg tavaly szeptemberben Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő az óvodások számára az első városi aszfaltrajzversenyt, aminek akkor is és idén is komoly tétje volt. A legügyesebb óvodát képviselő csapat ugyanis egy trambulint nyert tagóvodája részére. A nyeremény nagyon vonzó volt az óvodások számára, hiszen a Csillagvirág tagóvoda kivételével minden tagintézmény képviseltette magát a versenyen.

A képviselőnő elmondta, sportmúltja miatt is kifejezetten fontosnak tartja, hogy a gyerekek megszeressék a testmozgást, emellett pedig a készségfejlesztésre is szeretne hangsúlyt fektetni. Ennek tükrében először a saját körzetének óvodájában szervezte meg az aszfaltrajzversenyt, a tematika pedig természetesen a sport volt. Idén aktuálisan az őszhöz kapcsolódó munkák elkészítése volt a feladat, a helyszínt pedig a Petőfi Sándor Általános Iskola sportpályája adta.

Az aszfaltrajzok elkészülte után körjátékkal, dalokkal és mondókákkal szórakoztatták a zsűri tagjait az óvodások. Az elkészült rajzokat a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség képviseletében Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára, Dudar Katalin, az ifjúsági és gyermekbizottság képviselője, Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda igazgatónője és Lassingleitner Fruzsina, a program ötletgazdája és a 4. választókerület önkormányzati képviselője bírálta. A szervező úgy véli, fontos, hogy a város első embere lássa, milyen kreatív és lelkes a jövő ifjú nemzedéke, ezért felkérte Cserna Gábort, hogy segítsen a zsűrizésben, így a gyerekek munkáit a polgármester is megtekintette. A legszebbnek ítélt aszfaltrajzot a Margaréta tagóvoda készítette, így ők nyerték meg a fődíjat a trambulint. A különdíjas alkotás az Eszterlánc tagóvoda különösen kreatív, színes kavicsokkal díszített rajza lett, ők sportszerutalvánnyal gazdagodtak a DLSZ felajánlásából. Senki sem ment haza üres kézzel, a zsűri tagjai ajándékokkal és csokoládéval kedveskedtek mindenkinek, akik részt vettek a versenyen.

Az alkotók ajándékot választanak az eredményhirdetés után, a piciket Lassingleitner Fruzsina a 4-es választókörzet önkormányzati képviselője, a gyermekrajzverseny kitalálója és szervezője figyeli.
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ahogy az előző alkalommal is, úgy a versenyt idén is támogatta Karmacsi Tamás, a Shell benzinkút ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában