„Dunaújvárosi nőknek dunaújvárosi nőkről...”

2019.06.04. 11:30

Karitatív célú programsorozat a Kultúr kocsma hölgy-szakaszától

Ebben a városban is van minden, amire egy lánynak, nőnek, asszonynak szüksége lehet, csak épp nem tudunk róla. Hepp Brigitta és Mészáros Klára segít, hogy képben legyünk.

Tóth Alexandra

A Kultúr kézműves kocsmát sokan kedvelik és ismerik városunkban, vendégei között pedig nemcsak férfiak, hanem nők is akadnak szép számmal. Nekik, illetve valamennyi dunaújvárosi hölgynek szeretne kedveskedni Hepp Brigitta és Mészáros Klára, a vendéglátóhely női szekciója. A KultúrNők rendezvénysorozat az ő fejükből pattant ki, céljuk pedig az, hogy megismertessék a város hölgyeit a településben rejlő rengeteg potenciállal. „Sokan azt mondják, Dunaújvárosban nincs semmi, pedig tele van lehetőséggel” – fogalmaz Klári. Bármi is merüljön fel bennünk, minden témában találunk dunaújvárosi illetőségű, kompetens személyt. A KultúrNők erre is szeretné felhívni a figyelmet. A legkülönbözőbb témákban hívnak meg hölgyeket, akik első kézből, hitelesen osztják meg történetüket, tapasztalataikat a hallgatósággal. „Ez nem egy előadás-sorozat, hanem interaktív kerekasztal-beszélgetésekből álló kikapcsolódási lehetőség dunaújvárosi nőkről, dunaújvárosi nőknek” – teszi hozzá Brigi. Az első alkalom óriási sikert aratott, olyannyira, hogy holnap meg fogják ismételni a témát. Junger Anett transzperszonális pszichoterapeuta érkezik ismét. „Anettal a lélek dolgairól beszélgetünk, de már van egy egész hosszú témalistánk ötletekkel és lehetséges meghívottakkal. Minden előkerül majd, ami csak egy nőt érdekelhet: párkapcsolat, anyaság, karrier, politika, művészetek, szépség, divat és még sorolhatnánk.”– mondják. Az első kör telt házas volt, a másodikra is elkelt már minden jegy. A szervezők nagyon sok pozitív visszajelzést kaptak, a hölgyek rendkívül jól érezték magukat az első est folyamán. A garantált jó hangulat mellett a vendég ajánlása alapján kínált welcome-drinkkel és falatkákkal várják az érkezőket. Öltözzenek fel csinosan és legyenek nyitottak – a többiről a Kultúr gondoskodik.

Mészáros Klára és Hepp Brigitta szerint szükség van egy olyan rendezvényre, ahol valamennyi, nőket érintő téma felmerül Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Jótékony célokra fordított bevétel

A KultúrNők programjain jegy vásárlásával lehet részt venni, a bevétel nagy részét viszont karitatív célokra fordítják a szervezők. Minden alkalommal más és más egyesületet, alapítványt szeretnének támogatni, a mostani összegekből a Családok Átmeneti Otthonát segítik majd. Kirándulást szerveznek nekik, hogy olyan helyre juthassanak el a gyerekek és a szülők, ahová önerőből nem sikerülne nekik. Klári és Brigi azt mondja, a buszbérlés a legnagyobb tétel, így szívesen vennék, ha önkéntes felajánlásként vállalná egy buszsofőr a fuvart. A hölgyek karitatív tevékenységét helyi vállalkozók is támogatják különböző felajánlásokkal, amiket tombolanyereményként sorsolnak ki egy-egy KultúrNők alkalmával. Aki tehát részt vesz egy ilyen eseményen, nem csak kikapcsolódik, hanem segít is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában