megválasztották

2019.06.04. 10:00

Jószolgálat terén is jeleskedett

A múlt héten zajlott önkéntesek hetét egy két­órás, látványos gála zárta.

Tóth Alexandra

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány ellátottjai idén is megválasztották azt az önkéntest, akinek az adott évben a leghálásabbak voltak. Kecskés Rózsa a múlt hét elején lapunknak azt mondta, fiataljaik megjegyzik és szívükbe zárják a segítő szándékú vendégeiket, így egyértelműen nagy részük van annak a kiválasztásában is, hogy ki kapja meg évről évre az elismerést. Akkor még csak annyit tudtunk, hogy „jó helyre kerül”, pénteken viszont lehullott a lepel a titokról. 2019-ben Wachterné Orosz Adrienne kapta a Kóti Zsuzsanna által megálmodott, Vass István ötvösmester által készített bronz érmét.

Kecskés Rózsa és Wachterné Orosz Adrienne Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Adrienne a Bartók kamaraszínház munkatársa. Bármilyen kéréssel fordul hozzá Kecskés Rózsa az ellátottak nevében, ő azonnal intézkedik. Biztosítja az akadálymentesített helyeket a színházban, kreatív ötletekkel szolgál az otthon különböző előadásaihoz és segít a jelmezválasztásban is. Kiválóan lát el kapcsolattartó és szervező feladatokat, amivel nagymértékben megkönnyíti nemcsak az ellátottak, hanem a dolgozók, önkéntesek munkáját is.

A mutatós érmét meghatódva, könnyeivel küszködve vette át a díjazott, a közönség pedig vastapssal jutalmazta az egész évben önzetlenül és aktívan tevékenykedő önkéntest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában