30 ezer diák közül

2019.05.15. 18:00

Emese sokoldalú, és sikert sikerre halmoz

Szmodics Emese Anna, a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulója hosszú ideje sikert sikerre halmoz.

Balla Tibor

A Pangea Matematikaverseny országos döntőjében 3. helyezést ért el a Móricz, illetve Dunaújváros színeiben. Felkészítője természetesen ismét Lászlóné Durecz Andrea volt.

A Pangea Magyarország, az Európa-szerte 21 országban ismert matematikai versenyt idén Magyarországon a 11. alkalommal rendezték meg. A Pangea célja népszerűsíteni, megszerettetni a gyerekekkel a matematikát, támogatni az iskolákat és a pedagógusok munkáját, sikerélményeken keresztül motiválni a diákokat, valamint felfedezni a tehetségeket. A 2019-ben megszervezett versenyre az ország területéről 602 iskolából 28 059 diák regisztrált. A tanulók a verseny első fordulóját digitális formában saját iskolájuk felügyelete alatt oldották meg. A 8 kategóriában (3–10 évfolyam) indított verseny első fordulóján továbbjutott legjobb 258 tanuló 2019. március 31-én, Budapesten a Kodolányi János Egyetemen bizonyíthatta tudását egy 90 perces írásbeli vizsgán. A 2019-es Pangea Matematikaversenyen összesen 28 díjazott tanuló lett, 21 tanuló pedig különdíjat kapott. A díját­adóra ünnepélyes keretek között a budapesti Marriott Hotelben 2019. április 27-én került sor a szálloda támogatásával. Külön öröm a családban, hogy Szmodics Levente a 10. évfolyamban szintén döntőbe jutott, ott 8. lett. (A 8. évfolyam különdíjasa Göblyös Bence, a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium tanulója lett.)

Emese sokat köszönhet Lászlóné Durecz Andreának Fotó: SzL

Ezzel még nincs vége a sikerek felsorolásának, a Cimbora kortárs gyerekirodalmi vetélkedés érdi országos döntőjén 4. helyet ért el alkalmi csapatával.

Nemrégiben az Alapműveleti Matematikaverseny megyei eredményhirdetésére hívták, ott 5. lett. Tanítójával és két csapattársával Veszprémben járt, ahová egy MCC pályázati projekt alapján hívták meg őket, hogy egy országos tehetséggondozó programban bizonyíthassák felkészülésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában