képregényfesztivál

2018.09.19. 07:45

Rajzolt hősök addiktív világa

 Kevés olyan szórakoztató irodalmi vagy filmes műfaj van, ami olyan komoly függőséget vált ki a rajongóiból, mint a képregényhősök világa.

Tóth Alexandra

A műfaj papíron és filmen is könyörtelenül szedi áldozatait, sőt, egy-egy képregényfilm ma már borítékolható kasszasiker.

Az igazi rajongók a műfaj gyökereitől indulnak és gyűjtik az újságokat. A képregényesek számára fesztiválokat rendeznek, és nagyszabású beöltözős bulikat, de arra még nem volt példa, hogy Dunaújvárosban is szenteljenek egy napot a műfajnak. Eddig.

Dunaújváros első képregényfesztiválja lesz vasárnap

Vasárnap rendezik meg az I. Dunaújvárosi Képregényfesztivált, ahol korhatár nélkül várják a fanatikusokat, legyenek azok akár Marvel, DC vagy akár egy sokkal under­groundabb kiadó kedvelői. A délelőtt tíztől délután háromig tartó rendezvényen számos kiadó képviselteti magát, köztük az X-Embörök, a Frike Comics vagy a Panel Calandor. A kiadók börzéje mellett informatív tematikus előadásokkal is készülnek a szervezők.

Az első megszólaló Bayer Antal lesz, előadásának címe pedig: Szuperhősök kíméljenek – 10 kiváló képregény magyarul. Őt Szujer Orsolya követi, aki a képregénycenzúra történetéről mesél az érdeklődöknek, végül pedig egy kerekasztal-beszélgetésre is lehetőségük lesz a látogatóknak, ahol kötetlenül cseveghetnek magyar képregényrajzolókkal, köztük Ghyczy Csongorral és Fekete Dániellel, kettőkor pedig tombolahúzással érnek véget a kötött programok. Minden képregény-fant vár az MMK vasárnap 10 és 15 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában