Túraajánlatok a hétvégére

2018.09.29. 08:00

Igaz, vége a nyárnak, de most lehet igazán jókat kirándulni

A pentelei egyesület általában reggel 7 órakor szokott indulni, arra figyelnek, hogy olyan tempóban haladjanak, hogy akik ritkán túráznak, ők is jól érezzék magukat, megnézik a látnivalókat, van idő a fotózásra is.

Varga Zsófia

Fotó: Varga Zsófia

Az egész arról szól, hogy levegőn, mozogva kellemesen töltenek el egy napot a kirándulók. Különbséget kell tenni a túrák és a teljesítménytúrák között, a teljesítménytúrákon különböző távokon mérettethetik meg magukat a sportolók, túra közben az ellenőrzőpontokon kell áthaladniuk és időre kell teljesíteniük a távot.

Ha felkeltettük az érdeklődését, akkor mutatunk két túrát, szeptember 29. szombatra, hogy legyen elég idő felkészülni. Az országos túrakínálat bőséges, a teljesítménytúrázók társaságának honlapján válogathatunk és részletesebb információhoz juthatunk.

A 15 éves Pentele Természetjáró Egyesület évfordulója alkalmából hirdet túrát Dunaújvárosban. Szeptember 29-én, 10 órakor az Arató szobortól indul, a Felső sétányon az Intercisa római kori kőtárig mennek, majd a Rác templomhoz, aztán le a Duna-partra, majd vissza a kiindulási ponthoz, ez körülbelül 8 km-es túra, ami kényelmes sétával teljesíthető.

Nem kell olyan sokat utazni a következő túrához, ami Budaörsről indul. A „Bakancskalandon” két távból, 10 és 20 km-ből választhatunk. A rövidebb távnál 220 méter, míg a hosszabb távnál 230 méter a szintemelkedés, ez teljesítménytúra, ellenőrzőpontokon kell áthaladni és gyűjteni a pecséteket, a szervezők frissítővel, harapnivalóval kedveskednek a távot teljesítő túrázóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában