turizmus

2018.01.27. 11:00

Kalandpark és hegymászás – legyünk aktívak egész évben!

 A kormány azzal bízta meg a fejlesztési minisztert, hogy dolgozza ki a Kékes aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportcélú fejlesztési programját.

turizmus.com

ef

A december 29-ei határozat szerint a kormány támogatja a magyarországi négyévszakos aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportcélú fejlesztéseket és a Mátra turisztikai célú fejlesztését.

Ennek programját a Magyar Turisztikai Ügynökség bevonásával 2018. június 30-áig kell elkészíteni. Ennek részeként valósul meg a kabinos felvonó és az ahhoz kapcsolódó infrastruktúra a Kékesen.

A kormány arról is döntött, hogy négyévszakossá teszik a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkot. Erre 18,7 millió forintot fordítanak. A nemzeti fejlesztési miniszternek azonnali hatállyal támogatási szerződést kell kötnie a megvalósításról a Magas-hegyi Turisztikai és Sportközponttal.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a napokban úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg még 2018-ban átadják a sátoraljaújhelyi üveghidat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában