Újragondolt karosszék

2017.11.09. 13:00

Egyedi lakásdíszt készíthetünk akár faszánkóból

Ne dobjuk ki a kinőtt, már nem használt retró korcsolyát, a kopott karosszéket, hangulatos lakásdísz készülhet belőlük.

Tóth B. Zsuzsanna

x

Egyedi dísz készülhet a teraszra, az erkélyre kiakasztott régi korcsolyából, vagy egyszerűen kitett öreg karosszékből. Ha nagyon megviseltek, akár le is festhetjük, díszíthetjük azokat téli matricával, pingálhatunk rájuk hóembert, vagy dekopázsolhatunk mintát téli szalvétáról. Aztán lakkozzuk le.

Pakolhatunk a cipőbe, a szék ülőkéjére például virgácsot, kopasz faágat, fenyőágat, arra rövid, elemes égősort, és feldobhatjuk egy széles, piros, zöld, arany, ezüst vagy kockás szalagból, csipkeszalagból szépen megformált masnival. Díszíthetjük a régi tárgyakat például maradék szőrmedarabbal, pomponnal, kis plüssmackóval. Egyedi, nem mindennapi díszt kapunk, biztosak lehetünk benne, hogy minden betoppanó vendég megdicséri. Ugyanígy a szánkók és a sílécek szintén alkalmasak otthonunk dekorálására, de arra is gondoljunk közben, hogy esetleg még használhatja azokat valaki. Átlátszó ragasztószalaggal azért felerősíthetjük a díszeket, hogy aztán majd könnyen eltávolíthassuk, ha kell.

Tehetünk mellé bányászlámpát, hangulatos, fából készült, kisebb-nagyobb lámpásokat, amelyekben a legszebben a vastag tömbgyertya mutat. Illik a képbe az öreg vesszőkosár is, akár lefesthetjük fehérre, vagy a karosszékkel, szánkóval harmonizáló színűre.

A flakonos, fújható festékek sok színárnyalatban kaphatóak, matt és fényes változatban, gyorsan és szépen lehet velük dolgozni, hamar megszáradnak. Akár a lakásban is sikerrel festhetünk azokkal, megfelelő szellőztetés mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában