Érdemes figyelemmel kísérni

2022.12.02. 13:48

Adventi kalendáriummal készült az ünnepekre az Opera

Meglepetéseket és jegyvásárlási kedvezményeket tartalmazó adventi kalendáriummal készült az ünnepekre a Magyar Állami Operaház: december 24-éig minden napra egy-egy zenei érdekességet tartogató videóklippel kedveskedik közönségének - áll az intézmény MTI-hez eljuttatott közleményében.

Illusztráció; Plácido Domingo vezényli a Magyar Állami Operaház Zenekarát a dalszínház felújított főépületének avatása alkalmából adott ünnepi gálán 2022. március 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A felvételekhez egy napig elérhető jegyvásárlási akciók is párosulnak a dalszínház idei évadára, amelyek a videókkal minden reggel 7 órától érhetők el a Magyar Állami Operaház honlapján, valamint közösségi média oldalán. 

A dalszínház amellett, hogy lélekemelő, meghitt tartalmakkal készül a közelgő ünnepekre, ötletekkel is szolgál a karácsonyi ajándékozáshoz - emeli ki a közlemény.

A saját gyártású felvételeken népszerű, rövid ária- és operarészletek, dalok és hangszeres művek csendülnek fel.

A darabok Balga Gabriella, Balogh Eszter, Brassói-Jőrös Andrea, Bretz Gábor, Brickner Szabolcs, Boncsér Gergely, Cser Krisztián, Fekete Attila, Fülep Máté, Haja Zsolt, Horti Lilla, Horváth István, Kálnay Zsófia, Kriszta Kinga, Kovácsházi István, László Boldizsár, Palerdi András, Perencz Béla, Rácz István, Rácz Rita, Sáfár Orsolya, Szántó Andrea, Szegedi Csaba, Szemere Zita, Szvétek László, Topolánszky Laura, Váradi Zita, valamint a Magyar Állami Operaház zenekari és énekkari művészei tolmácsolásában csendülnek fel - olvasható a közleményben.

A fellépőket zongorán Andrássy-Neuenstein Krisztina, Bartal László, Kálvin Balázs, Szennai Kálmán, valamint Tóth Sámuel Csaba kíséri.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!