Sandwich

2018.07.06. 20:30

Megindítja a világot a magyar apa-lánya sztori

Már fél éve töretlenül menetel a legnagyobb presztizsű rövidfilm fesztiválokon Banner Szűcs Loránd rövidfilmje, mely eddig 21 díjat hozott el a különböző megmérettetéseken.

A Sandwich „a szeretetről szól, a szülői szeretet valódi természetéről és feltárja, mi történik, amikor nyitottan fordulunk a gyermekeinkhez, akik oly sokat tanítanak nekünk a világról, amit sokkal tisztábban látnak, mint a felnőttek” – meséli Banner Szűcs Loránd rendező-forgatókönyvíró. A fim legutóbb május 10-én a New York Film Awards fődíját, a “Legjobb férfi rendező, a “A legjobb eredeti történet” és a “A legjobb gyermekszínész” díját hozta el.

A Sandwich megmutatja, mi minden történhet, ha egy kislány elmegy apával a munkahelyére. A nyolc éves Dana édesanyja kórházban fekszik, édesapja éjszakai műszakban dolgozik. A történet úgy indul, hogy egy este nem találnak szabad babysittert, így nincs más lehetőség, az apának a lányával együtt kell munkába mennie. De a férfinak különleges foglalkozása van: hivatásos katona egy olyan határőr egységnél, mely az illegális határátlépők elfogását végzi. Aznap éjszakára – lévén ez biztonságosabb hely a lányának, mint a határvonalon – az apa belső szolgálatra kéri magát a tábor családi körletébe. Itt egyetlen feladatuk van, a kitoloncolásra váró embereknek készítenek szendvicseket. A harcedzett férfi a gyermekével együtt próbálja megoldani ezt a nem túl bonyolult, de számukra teljesen ismeretlen feladatot: különös, sorsszerű véletlenek sorozata vezet oda, hogy ez az este örökre megváltoztatja mindkettőjük életét.

A Sandwich plakátja
Fotó: imdb.com

„Ez egy ragyogóan elkészített rövidfilm bámulatos minőségben. Minden csodálatosan együtt áll. A színészi játék finom és egyszerű, amikor kell, máskor merész és erős. A film üzenetét rendkívüli erővel és ügyességgel ábrázolták” – hangzott el a kritika a legutóbbi New York Film Awards értékelőjén, ahol a film főhősét, a kislány Danát játszó Bercovici Emma is díjat nyert.

A rendkívül tehetséges ifjú színésznő az eddigi 21 díjból 5-öt szerzett a filmnek kiváló játékával.

Rajta kívül a film szereplői még Thuróczy Szabolcs, Richard Pepple, Szamosi Zsófia és Szabó Simon.

A filmet Banner Szűcs Loránd rendző-forgatókönyvíró jegyzi, aki már 17 éves korában elkezdett a MAFILM-nél dolgozni, ahol 15 éven át vett rész különböző produkciókban, mások mellett olyan híres hazai és nemzetközi rendezők mellett, mint Bacsó Péter, Szabó István, Marco Ferreri vagy Philip de Broca. Közben folyamatosan képezte magát, majd egy évig Ausztráliában folytatta tanulmányait. Hazatérve alapította meg a Banner Casting ügynökséget, s ma már az egyik legfoglalkoztatottabb hazai casting director. Így például most fejezett be egy kanadai CBS sorozatot, és ő csinálta Krysztof Zanussi Éter című filmjét, melynek egyik főszereplőjét ( László Zsolt) ő találta meg a világhírű filmes ikonnak. Till Attila Tiszta szívvel című filmjének is ő a casting directora. Mindemellett olyan nagynevű cégek világkampányain dolgozik, mint a Nintendo, DC Comics, Mercedes Benz, Taco Bell. Jelenleg egy bécsben forgató Netflix sorozatban dolgozik. A film további alkotói: Juhász Imre operatőr, Kalotás Csaba zeneszerző, Kiss Wanda vágó, Fock Andrea jelmeztervező.

A film producere Angyal Gergő, co-producerei Rajna Gábor és Hídvégi Zoltán

A borítókép forrása Banner-Szűcs Loránd Facebook-oldala.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában