Gazdaság

2017.08.24. 17:40

Már a következő évtizedekre terveznek

A Hamburger Hungária a 15 országban működő Prinzhorn csoport 56 üzeme és 7 papírgyára közül talán a legsikeresebb és legeredményesebb vállalatnak mondhatja magát.

E siker elengedhetetlen feltétele volt a tulajdonosok nagymértékű tőkeinjekciója és az, hogy a nyereség folyamatos visszaforgatása mellett folyamatosan a jövőbe nézve tervezik meg a cég működését. Ebbe az átgondolt üzleti stratégiába illeszkedik az elmúlt évek legfontosabb szervezeti változása, a Hamburger Hungária és a Hamburger Hungária Erőmű Kft. fúziója.

Légifelvétel a Hamburger Hungária telephelyéről

- Ezzel a lépéssel véglegesen letisztult a vállalati struktúra, további nagyobb volumenű szerkezeti átalakításokra középtávon nem lesz szükség. Befejeződött a telephelyi általános szolgáltatások - mint például a karbantartás, biztonsági szolgálat, létesítményi tűzoltóság, IT, létesítmény-fenntartás bizonyos funkciói - átszervezésének folyamata is, mely hatékonyabb és rugalmasabb megoldást jelent vállalatunknak - összegezte Bencs Attila. Majd a jövőre fókuszálva hozzátette: - A jövőbeni sikereket célozva a vállalat vezetői már rendelkeznek tervekkel az előttük álló évtizedekben várható kihívásokra, ugyanis már meg is hirdették a teljes cégcsoportot átfogó, 2030-ig szóló céljait, stratégiáját. Azt mondják, egy jó hokis nem oda korcsolyázik, ahol éppen a korong van, hanem oda, ahol a következő pillanatban lesz. Ha sporthasonlattal szeretnék élni, akkor így jellemezhetném a cégünk gondolkodását: igyekszünk arra menni a fejlesztésekkel és termeléssel, ahol a papíripar a jövőben lesz - mondta el a vállalatvezető, aki szerint a jövőben is dinamikus bővülésre készül a Prinzhorn Csoport a Közép-Kelet Európai térségben, így Dunaújvárosban is:

Újabb papírgépet terveznek körülbelül 93 milliárd forint értékben, melynek eredményeképpen a jelenlegi 700 ezer tonna éves termelési kapacitás közel 1 millió tonnára nőhet. Elképzeléseik között szerepel magasabb minőségű, mázolt fehér csomagolópapírok előállítása is, ami körülbelül 30 milliárd forintos beruházást jelenthet, illetve konkrétabb elképzelés egy további, válogatókból származó hulladékok energetikai hasznosítására alkalmas erőmű építése is, ami újabb 30 milliárd forint nagyságrendű fejlesztést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!