Gazdaság

2013.02.12. 11:33

Pozitív listán újabb 23 megyei cég

- Úgy véljük, a mikro-, kis- és középvállalkozások jogsértése alapvetően nem szándékosságból ered, hanem a jogszabályok nem kellő ismeretéből.

Tribolt Lajos

Ezért szemlélet váltásra törekedtünk és így született meg a pozitív lista 2011-ben, amelyre jogszabálykövető cégek kerülhetnek fel – mondta el kedden Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója azon a székesfehérvári ünnepségen, ahol a tavalyi 20 után újabb 23 megyei vállalkozás, illetve vállalkozó kapta meg az elismerő emléklapot arról, hogy a hatóság pozitív listájára került. Balogh Ibolya, a megyei kormányhivatal főigazgatója arról szólt, hogy a vállalkozások igazi megmérését a fogyasztók végzik, ám a hatóság és a cégek együtt eredményesebbek lehetnek.

A rendezvényen bemutatkozott a dunaújvárosi Pinxit 2003 Kft, amely a megyében egyedüliként megkapta a Fogyasztóbarát emblémát, amely a pozitív lista utáni fokozat. Palkovics Miklós elmondta, hogy egy kis büfé üzemeltetésével kezdték, de elégedetlenek voltak a szendvicsek minőségével és maguk kezdték el azok gyártását. Ma már főzőkonyhájuk van, 15 dolgozójuk és áprilistól már Székesfehérváron, Budapesten és Kecskeméten is terjesztik a védőgázos csomagolású szendvicseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!