Foci

2014.08.10. 12:32

DPASE: meglepő kupabúcsú

Orosháza – Nem élte túl a 2014/2015. évi Magyar Kupa főtáblájának első fordulóját a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Az újvárosiak az NB III-as Orosháza otthonában szenvedtek egygólos vereséget.

Orosháza FC–Dunaújváros PASE
1-0 (0-0)

Mátrai Sándor Stadion, 200 néző. Vezette: Berger József (Szvetnyik, Sebestyén).Orosháza: Bordás – Szűcs, Makra, Tóth I., Medvegy – Huszár, Ferenczi, Juhász, Végh (Füredi a 81. p.) – Styecz (Bozsóki a 92. p.), Szélpál (Lovas a 71. p.). Vezetőedző: Kvasznovszky József.

Dunaújváros PASE: Nagy G. – Kocsis G., Szalai, Szekeres, Csehi – Muscat, Petneházi – Böőr, Jakab, Zsótér (Godslove az 59. p.) – , Peric (Pascua az 59. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Az első gólszerzési lehetőség Jakab előtt adódott a tizenegyedik percben, de éles szögből leadott lövését Bordás megfogta. Hét perccel később ismét a vendégek támadója kerül helyzetbe, aki tizenkét méterről a kapu mellé lőtt. Az első félóra végén Petneházi bal oldali szabadrúgása csapódott a kapu fölé, majd Zsótér harminc méteres szabadrúgása csattant a felső lécen. A harmincnegyedik percben az aktívan futballozó Jakab lövését az oldalsó kapu hárította. A második játékrész elején egy jobb oldali középre ívelést követően Jakab közeli fejese landolt Bordás kezében. A hatvanharmadik percben Muscat megpattanó lövését Bordás ütötte ki léc alól. Negyedórával a befejezés előtt Pascua közeli kísérlete kipattant a hazaiak kapusáról, de Godslove a felső lécre lőtte a labdát. A nyolcvankettedik percben egy kontratámadást követően Styecz adott középre, és a jókor érkező Ferenczi tizenkét méterről a hálóba lőtt (1-0).

Négy perccel később Füredi szabadrúgását hárítja Nagy G. A rendes játékidő utolsó percében egy pontos jobb oldali beadás után Jakab lövését bravúrral védte Bordás. A hosszabbításban egy kapu előtti kavarodás után Godslove kerül nagy helyzetbe, de az egész mérkőzésen remeklő orosházi kapus ezúttal is hárított. 

Kvasznovszky József: – Mentalitásban és lelkesedésben ellenfelünk fölé nőttünk, a többi már jött magától. 

Dobos Barna: – Gratulálok az Orosházának a továbbjutáshoz. Vereségünk oka, hogy nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!