Foci

2014.08.29. 14:05

A tavalyi ezüstérmes ellen játszik a Dunaújváros PASE

Dunaújváros - AZ OTP Bank Liga NB I hatodik fordulójában vasárnap Győrben, az ETO Parkban vendégeskedik a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A Győri ETO FC elleni találkozó 18.30 órakor kezdődik. A bajnokság kezdete előtt mindkét együttes jobb idénykezdésben reménykedett. Az újonc dunaújvárosiak két döntetlen mellett három vereséget szenvedtek. Ez a szereplés még magyarázható, hiszen eddig minden találkozóját idegenben játszotta a gárda.

Az elmúlt évi bajnokság ezüstérmese azonban minden bizonnyal ennél jobb rajtot tervezett. Az első fordulóban kikaptak Pakson, majd otthon legyőzték a Budapest Honvédot. Ezt követően egy jó meccsen, kétszeri vezetés után kikaptak a Videotontól. A folytatásban hazai környezetben verte meg őket a Ferencváros, legutóbb pedig Pápán játszottak gólnélküli döntetlent. Jelenleg négy ponttal tizedik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Az ETO gyengébb szereplése nem tükrözi hűen az erőviszonyokat, hiszen az észak-írek elleni világbajnoki selejtezőre Pintér Attila szövetségi kapitány öt győri játékosnak küldött meghívót. Lang Ádám és Lipták Zoltán a védelemben, míg Rudolf Gergely, Priskin Tamás és Varga Roland a támadó szekcióban kaphat helyet. Szerdán a Magyar Kupa első fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolták.

A Soproni VSE stadionjában nyertek Varga Roland első félidőben szerzett találatával 1-0-ra, ezzel bejutottak a második körbe, ahol a Putnok együttese lesz az ellenfelük. A soproni mérkőzésen több sérülésből felépülő játékos is lehetőséget kapott Horváth Ferenc vezetőedzőtől, aki elégedett volt a teljesítményükkel.

A dunaújvárosiak szerdán pótolták a harmadik fordulóból a stadionavató miatt elhalasztott Ferencváros elleni bajnoki találkozójukat, ahol kétgólos vereséget szenvedtek. Az újvárosiak egyik legjobbja ezen az összecsapáson Zsótér Donát volt, aki több veszélyes lövést is küldött a hazaiak kapujára.

– Két jó átlövésem volt a Ferencváros elleni találkozón, amiből azonban sajnos nem lett gól. Azaz igazság, hogy az NB I-ben nekünk a helyzetbe kerülésért is rengeteget kell dolgoznunk. Úgy érzem, hogy a Fradi ellen nyújtott játék lehet az alap a jövőben, de természetesen sokkal hatékonyabb helyzetkihasználással. Bízom benne, hogy a Győr ellen is lehetőséget kapok. A győriek védelmét magas, erős játékosok alkotják, akik ellen lehet esélyem, hiszen nekem alacsonyan van a súlypontom, így nagyobb a sanszom arra, hogy kibillentsem őket az egyensúlyukból. Az eredményességhez azonban mindenképpen gólt kell rúgnunk. Eddig csupán egy találatot szereztünk, pedig a gólhelyzeteket minden meccsen kialakítottunk, de a befejezések rendre nem sikerültek. Ezekben a szituációkban sokkal jobban kell koncentrálnunk.

A győriek elleni összecsapáson a Heves megyéből érkező Farkas Ádám fújja majd a sípot, az asszisztensei pedig Bozó Zoltán és Szalai Dániel lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!