Foci

2012.07.21. 16:35

Jó egyéni teljesítmények a Videotonban

Az egységes csapatjátékhoz jó egyéni teljesítmények kellettek a Videotonnak a csütörtöki, pozsonyi Európa Liga-mérkőzésen, a Slovan Bratislava ellen, amely 1-1-re végződött. Visszavágó csütörtökön, Székesfehérváron.

Bobory Balázs

Paulo Sousa, a fehérváriak vezetőedzője nem kockáztatott az Európa Liga-debütálás alkalmával. A portugál szakember többnyire rutinos futballistáiban bízott, a fiatalabb generáció tagjai közül egyedül a válogatott Gyurcsó Ádám jutott szóhoz, egyébként a tapasztalt, sokat látott futballisták vették fel eredményesen a harcot a Slovan játékosaival. Ezúttal egyénileg is értékeljük a pályára lépő piros-kékeket.

Mladen Bozsovics: A kapus hiba nélkül hozta le az odavágót. A pozsonyi indítások alkalmával jól lépett ki a kapuból, akadt egy hatalmas bravúrja Peltier fejesénél, a gólról pedig nem tehetett. Ezúttal lábbal is magabiztos volt.

Alvaro Brachi: A spanyol jobbhátvéd hosszú sérülés után foglalta el a helyét a kezdőcsapatban. Gyors volt, párharcait megnyerte, oldaláról nem veszélyeztetett a Slovan. Hazai pályán vélhetően többet segíti majd a támadásokat.

Marco Caneira: A portugál belső védő hozta szokásos sallangmentes játékát, többnyire ő próbálta hosszú labdával helyzetbe hozni Nikolicsot, ha nem volt lehetőség labdakihozatalra. A szlovák gólnál 50 centivel messzebb állt Sebótól, mint kellett volna, ez végzetesnek bizonyult, a labda róla pattant a hálóba.

Vinícius: Caneirával összeszokott párost alkotnak, ez most is látszott, lendületes, kemény volt, lefülelte a labdákat. A gólnál Peltier némileg szerencsésen mellette vitte el a labdát, talán ez volt az egyetlen hibája.

Stopira: Az egyetlen nyári szerzemény, aki helyet kapott a kezdőcsapatba, de ez egyáltalán nem látszott a játékán. Bátran lépett be a támadásokba, labdabiztosnak tűnt, bár néha neki is meggyűlt a baja a villámgyors trinidadi Peltierrel. Összességében debütálásnak ez egyáltalán nem volt rossz.

Gyurcsó Ádám: Rendívűl fegyelmezetten zárt vissza és szűkítette a területet, néha pedig egy-egy pontos labdával helyzetbe lehetett volna hozni. Esetenként többször gyorsíthatott volna rá ellenfelére, hiszen futásban szinte képtelenség megverni. Remek tapasztalatokat gyűjthetett ezen a meccsen.

Sándor György: A csapatkapitánynak eleinte akadt egy-egy rossz passza, aztán a csapat legjobbjává nőtte ki magát, ő volt képes megbontani középpályán az ellenfelet, többször is sikerült lendületből rávezetnie a labdát a poszonyi védelemre, így adott parádés gólpasszt Oliveriának.

Tóth Balázs: Harcos volt, mint mindig, a legfőbb feladatát pedig teljesítette: sok labdát szerzett és azokat pontosan passzolta le az építkezőknek. Átlövéssel is próbálkozott, hasznosan játszott.

Nikola Mitrovics: Kissé szürkébb volt, mint szokott, de mentálisan nagyon erős: végig űzte-hajtotta társait, szinte égett a kilencven perc során.

Filipe Oliveira: Gólja gyönyörű volt, de egyébként is aktívan futballozott a bal oldalon, majd Gyurcsó lecserélése után a jobbon. Egyértelműen az egyik legértékesebb játékosa a Vidi keretének.

Nikolics Nemanja: Nehéz feladata volt, több védővel kellett harcolnia, de mindent megtett a győzelemért, egyszer szépen alakított ki magának helyzetet. A visszavágón lesz még ziccere...

A cserék közül Torghelle Sándor remekül szállt be, agresszív játékának köszönhető, hogy a Vidi akár nyerhetett is volna. Walter és Szekeres keveset játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!