Dunaújváros

2012.11.07. 17:41

Jégkorong - Fiúk: irány az olimpia! (videóval)

Budapest - Olimpiai előselejtezőt rendez a hétvégén a Magyar Jégkorong Szövetség. Magyarországnak Hollandia, Litvánia és Horvátország lesz az ellenfele a Papp László Budapest Sportarénában.

Agárdy Csaba

Az esemény kapcsán tartottak szerdán sajtótájékoztatót a Jégpalotában. Az újságírók rendelkezésére a játékosok közül Bartalis István, Bálizs Bence és Szélig Viktor állt, de ott volt a magyar jégkorong talán legnagyobb támogatójának, a MOL-nak a kommunikációs igazgatója, Szollár Domokos, a szövetség elnöke, Németh Miklós, a kapitány Diego Scandella és Imre Lajos technikai vezető.


Az összejövetelt Németh Miklós nyitotta meg, aki kiemelte: Magyarország megint rendezhet egy jelentős nemzetközi tornát, és bízik a magyar válogatott sikerében, vagyis továbbjutásában.

- A feltételek adottak ahhoz, hogy a magyar válogatott sikeres legyen a tornán. Az pedig külön öröm számunkra, hogy a magyar jégkorongot a nemzetközi szövetség elismeri, hiszen rendszeresen jelentős tornák rendezését bízza ránk.

Ezután Szollár Domokos kapott szót, aki azt hangsúlyozta, miért fontos a MOL-nak a magyar jégkorong támogatása. - A cég szereti a jégkorongot, szereti a magyar válogatottat is. Kettőnk együttműködése abból is adódik, hogy az energiaipar és a hoki is nagyon kemény harc. Emellett azért is köteleztük el magunkat a sportág mellett, mert úgy gondoljuk, nem a készbe kell beülni, hanem azokat kell segítenünk, akik fejlődőképesek.

Ezután Diego Scandellához érkezett kérdés azzal kapcsolatban, hogy ritkán tartózkodik Magyarországon, így mi alapján állította össze a válogatott keretet, és mire számít a hétvégén. - Kangyal Balázs, a válogatott egyik edzője volt a segítségemre a keret kijelölésekor. Most csak az első meccsre koncentrálunk, de természetes, hogy nyerni akarunk. Megtiszteltetés ezzel a csapattal dolgozni.

Szélig Viktor csapatkapitány nem a legjobb bőrben érkezett csapatától, Franciaországból haza, mert az elmúlt napokat kórházban töltötte. - Olyan fülgyulladásom volt, ami felnőtt korban veszélyes. De néhány nap kórház nem döntött le a lábamról.

Bálizs Bence valószínű, meghatározó szerepet kap majd a kapuban. Az EBEL-ben az utóbbi hetekben jól teljesít, és nagyon bízik abban, hogy ezt a formát át tudja menteni. - Úgy kell odaállni a selejtező mérkőzéseihez, mintha átlagos meccs lenne, egy a lényeg, nyernünk kell.
Bartalis István arról beszélt, hogy Svédországban kevesebbet játszik, mint szeretne, de reméli, ez nem okoz majd problémát a válogatott meccsein.

Csapatunk pénteken 19 órakor Litvánia ellen kezdi meg az előselejtezőt, másnap Horvátország, vasárnap Hollandia következik. Mindkét találkozó 17.30 órakor kezdődik. A csoportgyőztes februárban Dániában folytathatja, ahonnan már az út a 2014-es szocsi olimpiára vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!