Dunaújváros

2012.10.29. 13:21

Délre már nyoma sem maradt a hónak (Frissítve)

Dunaújváros - A meteorológusok által beharangozott havazásból a városra és környékre is jutott hétfő reggel. Rácsodálkoztunk a rég nem látott hófehér takaróra, ami a szitáló esőben órák alatt elolvadt mindenütt.

Körmendi Erzsébet

Az október időjárási ritkaságokkal kényeztet el (vagy bosszant?) bennünket: a nyári meleget ugyanolyan furcsán vettük, mint a hétfő reggeli havat  habár az előbbi jólesett, az utóbbi kevésbé.  A nyárvégi huszonöt fokok után  hirtelen jött a tél, szinte napok alatt ugrottunk két évszakot.
Szervezetünknél biztos jobban felkészültek az időjárásváltásra, a  havazásra a szolgáltatók. A szezon majd csak november 15-én kezdődik hivatalosan, információnk szerint az önkormányzat, a DVG Zrt., a Dunanett Kft. és a DHHF Kft. között még tartanak az egyeztetések a téli hó- és fagymentesítési munkamegosztásról, feladatokról. Ettől függetlenül a Dunanett telephelyén két hótoló  most is üzemkészen áll, szükség esetén bevethető.

A meteorológiai  előrejelzések szerint szerencsére  nem sok dolguk lesz az   elkevetkezendő időszakban. Kedden ugyanis eleinte keleten még lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd mindenütt csökken a felhőzet. Reggel zimankó lesz, -5 és 2 fok közötti értékekkel, délután is mindössze 2-9 fok között alakulhat a hőmérséklet. Szerdától a  hőmérséklet lassan, de biztosan emelkedik, 10-12, csütörtökön 12-14 fokos csúcsokkal számolhatunk, és  már reggelente sem lesznek csípős fagyok.

 Az október végi tél tehát nem tart sokáig, november első hétvégéjén már híre-nyoma sem lesz. Pénteken erősen felhős ég mellett már 14 fok körüli értékeke várhatók. Szombaton tovább melegedhet a levegő a középtávú előrejelzések  szerint, és prognosztizálnak ugyan újabb csapadékfelhőket, ám azokból már szinte biztosan eső hullik majd.



Kozár Tivadar olvasónk is készített képeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!