Dunaújváros

2012.09.10. 19:08

Félezer ember kereseti forrása - elismerték a közfeladatot ellátók munkáját

Dunaújváros - A partnerek elismeréssel szóltak a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az általa alapított cég foglalkoztatási és fiatalokat támogató programjairól.

Körmendi Erzsébet

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) azért hozta létre a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft.-t (DHHF), hogy a cégen keresztül felvállalhasson bizonyos közfeladatokat. Az önkormányzat támogatta a tervek megvalósulását, és kamatostól megtérült a befektetett hárommillió forint: az átvállalt munkákkal évi húszmillió forintot sikerült megspórolnia a városnak, hangsúlyozta Hosszú János, az RNÖ elnöke a hétfői sajtótájékoztatón, amelyre meghívták a partnereiket is.

 
Az elmondottakból kiderült, hogy a közfoglalkoztatással, az önkéntes és a  közérdekű munkával, az eseti megbízásokkal, a főállású és a piaci alapú munkavégzéssel összesen 450 embernek adtak kereseti lehetőséget egy év alatt. A  legkritikusabb kontroll mellett dolgoztak, mert   a DHHF  felügyelőbizottsági elnöke  Simon Csaba, a Jobbik helyi szervezetének alelnöke. Az fb-elnök szerint hibátlan,  amit csinálnak: sokat tesznek a  tiszta városért, őreik vigyáznak a gyerekekre az iskoláknál.

Közfoglalkoztatás, közérdekű és önkéntes munka terén gyümölcsöző az együttműködés a munkaügyi kirendeltséggel is:  - Szakmailag felkészült, korrekt és  lelkes a csapat -   mondta Majorné Angyal Erzsébet kirendeltségvezető.  A közfoglalkoztatás kereteiből kilépve, piaci viszonyok között, a temetőgondozásban is megállták a helyüket nyáron diák és   alkalmi munkavállalóik. Az általuk korrepetált   17 általános iskolásból pedig 16 sikeres pótvizsgát tett.
Bánkuti Zsolt, a DHHF Kft. ügyvezetője oklevéllel köszönte meg a pedagógusok munkáját a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!