Dunaújváros

2012.08.09. 06:14

Vízipólos nagyüzem: a válogatott is Dunaújvárosban készül

Dunaújváros - Nagyüzem van a Fabó Éva Sportuszodában, ugyanis a DFVE minden korosztálya elkezdte a munkát, emellett a női U19-es válogatott is nálunk készül.

Gallai Péter

Rövid nyári szünet után ismét  benépesült a medence a  sportuszodában, ahol augusztus elején elkezdte a felkészülést a következő szezonra a Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors felnőtt együttese is. A csapat edzője a játéktól nyáron  visszavonult  Kis-Primász Ágnes, valamint Mihók Attila. A keretből hiányzik a két olimpikon, s azok a pólósok is, akik abbahagyták, vagy eligazoltak, tehát ismét sok új arcot láthatunk majd a medencében.  A pontvadászat  egyébként szeptember 22-én rajtol a Vodafone OB I-ben.


 Ám nemcsak a női vonalon ért véget a nyári szünet, a DFVE   felnőtt férfi és utánpótlás csapatainak tagjai  is izzasztó tréningeken készülnek a megmérettetésekre. Az országos és a Budapest Bajnokság küzdelmeire.  Ezekre Uitz Csaba, Poszkoli Rita, Balogh Dávid, Balogh-Zsámbok Lili, Kis-Primász Ágnes készíti majd fel a dunaújvárosi  együtteseket.

Mindezeken felül  a DFVE  ad otthont az 1993-ban született magyar női utánpótlás válogatott edzőtáborának is.  Az U19-es  cseljabinszki Európa Bajnokság előtt augusztus 31-ig dolgozik nálunk a Mihók Attila és segítője,  Oltyán Gyula dirigálta nemzeti együttes. A  kontinenstorna pedig szeptember 9-én rajtol.
 
A keret, kapusok: Barna E. (UVSE), Horváth A. (BVSC), Doroszlai V. (BVSC).   
Mezőny: Antal D. (Eger), Polák Zs. (DF-MM), Vályi F. (Eger), Zajách H. (Eger), Miklós D. (Szeged), Gurisatti G. (DF-MM), Horváth B. (DF-MM), Hajor O. (DF-MM), Ziegler D. (DF-MM), Dombrádi F. (Honvéd), Kövesdi V. (Honvéd), Garda K.  (Honvéd), Sikter D. (UVSE), Kele N. (BVSC), Farkas Kata (BVSC), Illés A. (BVSC), Lengyel D. (Szeged), Miskolczi K.  (Szentes), Gémes A. (Szentes).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!