Dunaújváros

2012.07.18. 08:03

Ittas vezetőkkel szemben indult eljárás

Fejér megye - Több kerékpáros és autóvezető is ráfázott arra, hogy alkoholfogyasztás után ült föl a biciklire, vagy ült be az autóba. A rendőröket ellenőriztek, és intézkedtek.

duol.hu

A Sárbogári Rendőrkapitányság járőrei kedden kora reggel ellenőriztek egy igari lakosú férfit, aki kerékpárját ittasan vezette. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Sárkeresztúron a járőrök egy helyi lakost ellenőriztek, aki szintén ittas állapotban vezette a kerékpárját, a szonda nála is pozitív eredményt mutatott. Mindkét személy ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek a rendőrök.

Székesfehérváron a járőrök este intézkedtek egy 55 éves székesfehérvári lakossal szemben, aki személygépkocsit vezetett. Az intézkedés során kiderült, hogy a férfi alkoholt fogyasztott, a szonda 1,26 mg/l értéket mutatott. A férfit a rendőrök az orvosi ügyeletre állították elő, ahol az ügyeletes orvos közepesen ittasnak minősítette. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették, és ellene közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A gárdonyi rendőrök késő este ittas kerékpározás miatt mintavételre állítottak elő egy gárdonyi lakost. A férfit a járőrök Gárdonyban ellenőrizték, majd a helyszínen alkalmazott alkoholszonda 0,61 mg/l eredményt mutatott. A fentiek alapján a járőrök az ittas személyt a gárdonyi orvosi ügyeletre állították elő, vér- és vizeletvétel céljából. Vele szemben is eljárás indult – tájékoztatott szerdán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!