Dunaújváros

2012.05.23. 19:58

Vigyázat, omlásveszély! - Betonoszlop zuhant le a magasból

Dunaújváros - A már lezárt kis Vasmű úti átjáró melletti parkolóra hullott a második emeletről egy két és félméteres vasbeton oszlop. Egy parkoló kocsi totálkáros lett. Lehet, lezárják a parkolót.

Pekarek János

Ha az ember egy olyan táblát lát valahol, hogy „Vigyázat! Omlásveszély! Tarts távolságot!”, akkor sokat tapasztalt magyarországi lakosként általában arra gondol, hogy ott bizonyára hullik a vakolat.

Frászt.

Van, ahol maga a ház hullik, méghozzá nagyon nagy darabokban!

A minap a Korányi utca 1. mögötti parkolóban egy két és félméteres, mázsányi vasbeton gerenda, az épület hátsó homlokzatának díszítő eleme zuhant le a második emeletről, rá egy parkoló autóra.

A kocsi, mondanom sem kell, totálkáros lett (a tizenötéves járgányra alig kétszázezret fizet a biztosító...), szerencsére ember épp nem volt a környéken, úgyhogy személyi sérülés nem történt.

A lehullott és a becsapódás erejétől félig széthasadt vasbeton gerenda maradványai a helyszínen megtekinthetők. Mintegy figyelmeztetésül: ott parkolni nem tanácsos.

Megtekinthető továbbá az a nagyjából száz további vasbeton gerenda, ami (még) a helyén van a négyemeletes épület hátsó homlokzatán. Fényképészünk egészen közeli szemrevételezése szerint ezek közül bármelyik bármikor lezuhanhat.

Ez az a sokat emlegetett épület, amelynek a kis Vasmű út feletti átjáróját (ami az önkormányzat és a lakóközösség közös tulajdona) ugyancsak omlásveszély miatt, statikusi szakvélemény alapján tavaly lezárták a forgalom elől.

Szendrődi Tibor, a dunaújvárosi polgármesteri hivatal városüzemeltetési igazgatója a Dunaújvárosi Hírlap kérdésére azt válaszolta: - Tudunk az esetről, megkaptuk a közös képviselő levelét is. A lehető leggyorsabban megvizsgáltatjuk a helyzetet és intézkedünk. Elképzelhető, hogy lezáratjuk a parkolónak azt a részét.

Mi tesszük hozzá, hogy ennek az autósok nyilván nem fognak örülni - de még mindig jobb a lezárás, mint egy totálkáros kocsi. Vagy ember.

Nagy Pál, az épület közös képviselője: - Régóta levelezésben állunk az önkormányzattal az ügyben. Tavaly kihelyeztük a figyelmeztető táblákat, kértük a parkolórész lezárását is. Külön biztosítást kötöttünk a házra. Pályázati pénzből szeretnénk megszüntetni a legnagyobb veszélyforrásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!