Dunaújváros

2012.05.23. 18:12

New Yorkba készül Dunaújváros vegyeskara – segítsünk nekik!

Dunaújváros - Története legnagyobb kalandja előtt áll az idén hatvan esztendős Dunaújvárosi Vegyeskar. Június elején helyben mutatják be, mit is visznek majd a világ egyik kultúrfővárosába.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Vegyeskar 1952-ben alakult Székely Endre vezetésével - olvassuk a város egyik legrégebbi kulturális kollektívájának honlapján és nem kell gyors fejszámolás ahhoz, hogy egy hatvanas évfordulót emlegessünk.

Öröm az ünnepben, hogy a nagy lehetőség a közelmúltban már megtalálta a szerveződést, így jövő januárban a földkerekség talán legjegyzettebb koncerttermében a new york-i Carnegie Hall szentélyében léphetnek színpadra.

Egy kis viszszatekintő bejegyzés: „...Mint mindig itt is egymásra talált a dunaújvárosi zenész közösség, egy emberként vettek részt abban a projektben, melynek eredménye lett a 2011. szeptember 11-ei koncertünk az Evangélikus templomban. Az ott elhangzó anyagot pedig meghallgatták a DCINY (ama bizonyos város jeles zenei intézménye) részéről is. Aztán 2011. október 27-én pedig megérkezett a meghívás, amit először el sem akartam hinni. Fellépni New Yorkban, Karl Jenkins felkérésére és vezényletével... - szól emígyen a bejegyzés a már emlegetett világhálós oldalon.

A DH pedig arra volt kíváncsi, most hogyan is áll a felkészülés-tervezés.

- Június 3-án, a Dunaújváros Sportcsarnokban egy kis főpróbát tartunk, itt mutatjuk be a nagyközönségnek Karl Jenkis The Armed Man - Mass for Peace darabját. Az utazás összköltsége közel harminc millió forintra rúg, és hát próbálkozunk - fogalmazott lapunknak Ácsné Tóth Erika, a Vegyeskar elnöke, aki elmondta, jelenleg is több fronton próbálnak pénzhez jutni: állami és magánszíntéren egyaránt, ám egyelőre „csak” ígéretek vannak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!