Dunaújváros

2012.04.23. 19:20

Parázs-Varázs: összeállt a Családi Hétvége programja

Dunaújváros - Gyerekek és felnőttek egyaránt találnak maguknak való elfoglaltságot és programot május 25-27. között, a város megarendezvényén.

Gallai Péter

A nyolcadik alkalommal meghirdetett Parázs-Varázs grillpartira  hétfőtől lehet asztalt foglalni,  ezzel együtt  sajtótájékoztatón ismertették a szervezők a Családi Hétvége  kínálatát a városházán.  Mint kiderült: az anyagi források szűkössége ellenére a fesztivál színvonala a megszokott lesz, sőt, jobb is...

A munkacsoport tájékoztatóján megtudtuk: május 25-én pénteken, a helyi zenekarok fellépése után a Zöld a Bíbor Band, majd a harminc éves Bikini együttes koncertezik. Május 26-án sárkányhajó versennyel kezdődik a nap, majd délután rajtol a grillparti, idén már 250 asztallal. Este pedig az Örökség zenekar érkezik. Ezen a napon rendezik meg a már hagyományos, Kéz a kézben című, esélyegyenlőségi programot is. Huszonhárom szervezet, intézmény  csatlakozott  önkéntesen, a cél  a fogyatékos és egészséges emberek  egymáshoz közelítése. Május 27-e elsősorban a gyerekeké lesz, őket várják egésznapos elfoglaltságokkal. Ekkor rendezik az újvárosi diákok gálaműsorát, és a  hétfői  munkaszünet miatt lesz esti műsor, az Irigy Hónaljmirigy lép fel. Ugyan egy házzal arrébb, de a rendezvényhez szorosan kapcsolódik május 26-án, a Szalki-szigeten rendezett önkéntes és létesítményi tűzoltóverseny. Ez  a rendvédelmi szervek  technikai bemutatójával  és  megyei polgárőr találkozóval egészül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!