Tömény gyomros

2018.04.20. 06:45

A pacalhoz vezető út öntudatos kötetekkel van kikövezve

Bambulok a még tárva-nyitva tartó egyetlen belvárosi könyvesbolt kirakata előtt, és fejben golyóstollazom a kockás munkafüzetbe, hogy mindig meg kell újulni.

Szabó Szabolcs

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Popartic

Eredendően Cserna-Szabó András 77 magyar pacaljáért szemlézem a tág üvegmonitor mögötti világot, ám ott rendre bulvárosított horrort, meg megújulást találok. Belépek, belelapozok, beleborzongok már a fejezetek címlistájába is: hatékonyság, produktivitás, eredmény, teljesítmény, siker, pláne orientáltság. Hiperbüszke és öntudatos kötetek sorakoznak egymás mellett, amelyek azonnali megoldást adnak az élet, a párkapcsolat és az élet más problémáira. Kelendőek – nyugtázom, amikor a topsorozatban is visszaköszönnek a főcímek. Az önmegismerés szép és örvendetes, élethosszig szóló küldetés, de hát azzal nehéz mit kezdeni, amikor a legnagyobb példányszámban eladott főguru azt hirdeti: Te nem veszíthetsz! Miért? Aztán a következő fejezetben arról értekezik: kudarcaidból táplálkoznak majd a jövendő sikereid. Pont. Baktatok a színes könyvsorok között, megvan a 77 pacalom, tömény gyomortörténet. Ígérem, hatékony leszek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!