A DH EGYPERCESE

2018.01.14. 07:45

Kit érhet meglepetés?

„Nincs többé tisztelet, nincs adott szó. Csak a pénz számít. Egész nap csak a bűnözésről hallunk. Tudom, hogy sajnálkozás nélkül hagyom itt a világot.”

PEKAREK JÁNOS

Ezt a 82 éves francia színész, egy (még) élő legenda, Alain Delon mondta legutóbbi interjújában, amit abból az alkalomból adott, hogy hatvan éve színész.

„Az élet már nem tartogat számomra sokat, mindent megismertem, mindent láttam már. De mindenekelőtt utálom ezt a kort, hányok tőle”, idézi őt az Origo hírportál. Bizonyára igaza van a nagy színésznek – bár, ha jól emlékszem, azért maga Delon is tett azért, hogy ez a kor olyan legyen, amilyen: például ő is állt bíróság előtt gyilkosság vádjával, ami később nem igazolódott be.

Lehetséges, hogy ő sajnálkozás nélkül fogja itthagyni a világot – ám annak is van némi esélye, hogy a világ sajnálkozás nélkül fog megválni tőle. Nyolcvan fölött ez már korántsem lehetetlen.

S nem is kell ilyen elismerésre méltón magas kort megérni, hogy az ember azt érezze: ez már nem az ő világa. De: akkor is!

Akkor is érdemes végigcsinálni!

Azt érheti a legnagyobb meglepetés, aki úgy érzi, hogy mindent látott már...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!