A DH EGYPERCESE

2017.11.14. 06:45

A munkaidő bölcsei

A német munkaadói szövetségek országos szervezete (BDA) szerint nem napi, hanem heti szinten kell meghatározni a munkaidő maximumát, meg kell szüntetni, hogy a napi munkaidő legfeljebb nyolc óra lehet, és be kell vezetni helyette azt, hogy a heti munkaidő legfeljebb 48 óra lehet.

SZABÓ SZABOLCS

Így rugalmasabban időbeosztással lehetne dolgozni – volt olvasható a napokban, egy

a hazai sajtó által is szemlézett német újságcikkben (forrás: Welt am Sonntag). Több mint messzeható kérdéseket vet fel az írás, ugyanis, az utóbbi évtizedben jelentősen átalakult – egyes munkakörök esetében – a munkával töltött idő fogalma. Ha az egyébiránt érthető munkaadói elvárásoknak megfelelően 8 órát csücsülök az irodában, meglehetősen kevés termelékenységi hatásfok mellett, az akkor minek is számít pontosan... Azt pedig miként is értelmezhető, ha a vasárnap déli családi ebédnél is szorgosan válaszolgatunk a munkahelyi e-mail címre befutó, „azonnali” jelzésű feladványokra. Termelékenység, örök készenlét, kontra kiegyensúlyozott munkavállaló – e dilemma azonban öröknek mutatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!