A DH egypercese

2016.12.01. 14:02

Üzenet a semmibe

"Felszólítjuk, sőt könyörögve kérjük a konfliktus által érintett feleket, és mindenkit, aki befolyással bír, tegyenek meg minden tőlük telhetőt, hogy megvédjék a civileket, és biztosítsanak bejutást Kelet-Aleppó ostromlott részébe, mielőtt még az egy óriási temetővé válik."

Szabó Szabolcs

A sajtójelentések szerint e kétségbeesett üzenetet fogalmazta meg az aleppói pokolról Stephen O'Brian, az ENSZ-főtitkár humanitárius ügyekben és a rendkívüli segélyek koordinálásában illetékes helyettese.

A helyzet természetesen azóta is változatlan.

A szír polgárháború, amelyet erősen fűtenek töméntelen pénzzel, haditechnikával és politikai fondorlatokkal ilyen-olyan nagyhatalmak, lassan érdektelenné válik. Már unottan olvassuk, hogy a legutóbbi, természetesen szükségkórházat ért bombatámadásban hányan haltak meg, hogy most akkor kik és miért is állnak az úgynevezett jó oldalon és kinek az érdeke ez az egész... Csak annyi biztos, hogy véres káosz van Aleppóban. A történet pedig egyre tragikusabb véget sejtet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!