A DH egypercese

2015.04.23. 14:43

A női test rejtelmei

Megfigyeltem, abszolút életkor függő, hogy a nők miként viszonyulnak a saját testükhöz, figyelik, imádják vagy éppen utálják a tükörképüket.

Körmendi Erzsébet

Hiába, no, telnek az évek, letagadhatatlanul.

Tízévesen egy önmagát illegető kislány indul iskolába, akiből rövidesen szégyellős kamasz, majd huszonéves bombázó válik. Átéli azt is, hogy megfordulnak utána az utcán (ezért mindent elkövet, több időt tölt a cicomázkodással, mint evéssel), majd a terhessége alatt felszedett kilók ejtik depresszióba, mégpedig nem is kicsit. Kétségbeesett testmozgásba kezd, egyik diétából a másikba sodródik – mindent kipróbál, amit a barátnők, a kolléganők vagy éppen az internet tuti fogyókúrái diktálnak neki. Elkeseredett vagy éppen feldobott, attól függően, hány kiló felesleg van rajta. Aztán negyven felé kényszeresen úgy kezd viselkedni, mintha jó pár évtizeddel fiatalabb lenne.

Végül aztán belátja, hogy felesleges megjátszani magát, inkább elfogadja a testét olyannak, amilyen – és remekül alkalmazkodik a nagymama szerephez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!