Dunaújváros

2024.05.19. 13:00

Június 3-ig lehet igényelni a nyári szünidei gyermekétkeztetést

Az önkormányzat kötelező feladatának egyike a szünidei gyermekétkeztetés biztosítása. Mint azt a tájékoztatóban írják idén nyáron is  ingyenes déli meleg főétkezést biztosítanak.

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az önkormányzat kötelező feladatának egyike a szünidei gyermekétkeztetés biztosítása. Mint azt a tájékoztatóban írják, a rendelet értelmében ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a szülő vagy törvényes képviselő kérelmére az önkormányzat a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, valamint a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolás és középiskolás kiskorú gyermekek részére. Most a nyári vonatkozóan lehet a kérelmeket benyújtani a kiskorú gyermekek törvényes képviselői, szülei. A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét. A kérelemhez szükséges formanyomtatványt és a további dokumentumok listáját megtalálhatják az önkormányzat hivatalos weboldalán, amelyeket június 3-ig kell kitöltve eljuttatni a polgármesteri hivatal szociális osztályára. A szükséges nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést. Az ebédjegyeket az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban ugyancsak a szociális osztályon vehetik majd át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában