Tragikus balesetek ideje - Öt halál, s még csak a tél derekán járunk

Dunaújváros - A figyelmetlenség, az időjárási és útviszonyokat figyelmen kívül hagyó vezetési stílus sok esetben súlyos közlekedési balesetekhez, nem egy esetben tragédiához vezet.

Szabó Betty

 

Valóban szélsőséges időjárási viszonyok még nem is voltak ezen a télen, a súlyos közúti balesetek azonban szinte egymást követik.

Dunaföldvárnál, a 6-os úton  egy hatvanéves férfi veszítette életét december 8-án, kedden reggel. Ő annak az autónak az utasa volt, amelyik nem adott elsőbbséget. 

Egy Transporter vezetője Rácalmásra akart bekanyarodni a 6-os útról, de nem adott elsőbbséget, és egy Opelnek ütközött  írtuk december 10-én. A kaland során  csak a VW utasa sérült meg.

Perkátánál három autó ütközött össze 11-én  a csúszós út miatt. A mentőknek ennél az esetnél egy súlyos sérültet kellett kórházba szállítani.

Dégnél három fiatalember vesztette életét. Százötvennel rohantak a halálba. A frontális ütközés során Golfjuk darabokra szakadt.

December 17-e, hóesés: a nap azzal kezdődött, hogy az M6-oson három autó karambolozott. Ezen a délelőttön Kulcson tűzoltók segítettek mentőbe egy beteget. Egy kisteherautó pedig majdnem elsüllyedt a Sárvíz csatornában.

December végén tragikus baleset történt a   62-es főúton Dunaújváros és Perkáta között. A DAC-ban kézilabdázó Gutenkunst Anna nem volt bekötve, a hátsó ülésről repült ki az autóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!