Egyetemi oktató kórházzá vált a Fejér Megyei Szent György Kórház

Székesfehérvár - A Fejér Megyei Szent György Kórház a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának oktató kórháza lett. Az erről szóló dokumentumot szerdán Székesfehérváron írta alá Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója és Miseta Attila dékán.

Tihanyi Tamás

 

Az ünnepi eseményen megjelent Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester, országgyűlési képviselő, és külön köszöntötték Simon Kornél professzort, Gógl Árpád egykori egészségügyi minisztert és Szabolcsi István nyugalmazott főigazgatót. Csernavölgyi István a megjelentek előtt felidézte azt az utat, amely a kórházat hosszú történetében e naphoz vezette. Kijelentette, a kórházat humán erőforrásai feljogosítják arra, hogy ezt a címet viselhesse. Több adat ismertetése mellett megemlítette, hogy 153 rezidensük van és évente 50 egyetemi hallgató fordul meg falaik között, a közelmúltban pedig 40 tudományos támogatást adtak. A főigazgató az elkötelezett gyógyítás jelentőségéről szólt, majd Miseta Attila dékán beszélt a mai magyar egészségügy helyzetéről, megemlítve azt a törekvést, amely arra irányul, hogy itthon tartsák - illetve a megfelelő körülmények megteremtésével - hazahívják a magyar orvosokat, orvostanhallgatókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!